ESCI-UPF

Ràdio 40 Ribas

‘Resacón en Ibiza’

Joan Ribas, professor del GNMI, escriu al Diario de Ibiza sobre la celebració del festival Los40 Music Awards a les Illes Balears i discuteix els motius que les institucions públiques han argumentat per justificar el finançament de l'esdeveniment amb fons públics.

Polònia tensió UE

Polònia fa retronar la seva veu

Joan Pere Plaza, professor d’Integració europea al GNMI, escriu sobre l'enfrontament que han protagonitzat Polònia i la Unió Europea al llarg de les darreres setmanes i que té com a quid de la qüestió la interpretació del projecte d’integració europeu. Com s’ha de llegir aquest conflicte d’interessos?

Sector turístic Joan Ribas

Volant venim, volant tornam

El professor del GNMI, Joan Ribas, escriu al Diario de Ibiza sobre un dels grans reptes del sector turístic més enllà de la pandèmia: la lluita contra el canvi climàtic. En particular, Ribas posa l'accent en com aquesta batalla afecta i afectarà el transport aeri.

Electricitat cara breu Carreras

Un futur d'electricitat cara?

Albert Carreras, director d'ESCI-UPF, escriu al diari ARA sobre els motius de l'encariment del preu de l'electricitat i parla de la necessitat d'apostar per les energies renovables tot i la inversió inicial que aquestes requereixen. Cal veure l'augment del preu de les energies "brutes" com una oportunitat per incentivar aquesta inversió.