ESCI-UPF

ESCI-UPF al Pint of Science de Mataró

  • 27/05/2024
  • 1 min reading time
Pint of Science Mataró 2024
Mercè Roca durant la seva presentació al Pint of Science de Mataró. / Foto: Mercè Roca

Mercè Roca, cap d’estudis del GNMI, ha participat a la primera edició del Pint of Science que es va celebrar a mitjans de maig a Mataró, on va presentar els resultats de l’estudi sobre la moneda complementària REC.

El festival Pint of Science és un esdeveniment internacional que convida a investigadors de diferents disciplines acadèmiques a compartir els seus coneixements en un ambient relaxat i distès.

Aquest festival, nascut el 2012 d’una iniciativa de dos científics de l’Imperial College London a 3 pubs anglesos, ha anat creixent i actualment se celebra de forma simultània a 25 països i a més de 500 ciutats durant tres dies consecutius en els quals els bars acullen xerrades amb l’objectiu d’apropar la ciència a la ciutadania.

La present edició que es va celebrar els dies 13, 14 i 15 maig va ser la primera que es realitzava a Mataró, ciutat on resideix la professora i investigadora d’ESCI-UPF, Mercè Roca. Celebrat al cèntric Bar Cafè Nou, hi va fer una xerrada sobre monedes complementàries per donar a conèixer el funcionament d’aquestes sistemes monetaris alternatius, dissenyats per fomentar l’intercanvi local i modificar patrons de consum, i la metodologia emprada per contrastar i avaluar-ne l’impacte econòmic.

A la ponència va presentar-hi els resultats de l’estudi del Suport Municipal d’Inclusió distribuït per l’Ajuntament de Barcelona en la moneda complementària REC (Recurs Econòmic Ciutadà), fent-ne una comparativa amb les ajudes distribuïdes en euros, un treball realitzat conjuntament amb els professors d’ESCI-UPF Marta Segura i Jordi Puig i publicat a Urban Studies.

Igual que a les altres localitats d’arreu del món, en els tres dies de jornades que es va a dur a terme el Pint of Science a la capital del Maresme, les temàtiques tractades van ser d’allò més variades: l’envelliment dels pulmons a càrrec de la Dra. María Molina (IDIBELL); anatomia i ciència pel Dr. Gerardo Ruales (UIC); la gestió de l’aigua a càrrec de la Dra. Meritxell Abril (UVic-UCC); la feina de l’arqueòleg, a càrrec de Carles Carbonell (Serveis Territorials de Cultura); o les funcions executives i computació creatives, a càrrec del Dr. Marco Antonio Rodríguez (TecnoCampus).

L’apropament d’estudis i coneixements de tan diversa naturalesa al públic general és l’extraordinària riquesa i peculiaritat d’aquest esdeveniment únic que és el Pint of Science!

We also recommend you