ESCI-UPF

Road Trip a Girona

  • 05/06/2024
  • 2 mins reading time
Road Trip Girona Career Service
Els alumnes de segon del GNMI durant la visita a Chocolates Torras. / Foto: ESCI-UPF (Martí Nogués)

La setmana passada, un grup d’estudiants de segon del GNMI van viure una jornada diferent a Girona on, de la mà del Career Service d’ESCI-UPF i del Consell General de Cambres, van acostar-se a la realitat empresarial de les comarques gironines.

El passat 29 de maig, alguns alumnes de segon curs del GNMI vam poder gaudir d’una sortida a Girona on vam conèixer de primera mà dues empreses amb presència internacional de sectors ben diferents. Les visites van ser molt útils per fer un primer tast de la situació empresarial actual, una bona introducció a l’assignatura de pràctiques del pròxim curs i que els nostres companys de tercer ja van poder viure a Lleida i a Sabadell.

La trobada va començar a la Cambra de Comerç de Girona, que ens va oferir una interessant presentació sobre els serveis d’internacionalització amb els que compten. Ens va rebre l’Eduard Torrent, gerent i director de l’àrea d’internacionalització, i posteriorment, la Maribel Martínez i l’Alexia Vasquez, tècniques en comerç exterior i internacionalització de la Cambra, ens van explicar de manera més aprofundida les diferents eines necessàries per oferir suport, formació i assessorament a empreses amb intencions d’internacionalitzar-se.

La Cambra de Comerç de Girona fa anys que batalla en nom de les empreses del territori per obrir mercats a l’estranger i internacionalitzar l’economia, mantenint l’objectiu d’incentivar la indústria local i els productes de quilòmetre zero. El seu treball és un gran exemple de la importància que té actualment estar present en mercats internacionals, i va suposar una molt bona introducció per a les dues visites següents.

Un cop acabada la visita a la Cambra, vam dirigir-nos a Concentrol, una empresa del sector químic especialitzada en la fabricació i comercialització de solucions per a indústries d’àmbits molt diversos, des d’aquelles dedicades al processament d’aliments fins a les que es dediquen als materials d’alt rendiment.

Després de donar-nos a conèixer els productes i màquines amb què treballen, vam fer una visita per a conèixer els espais de l’empresa; passant pel magatzem a l’espai de càrrega i descàrrega, tant de matèria primera com de productes acabats.

A l’inici de la visita, Yago de Zabala, director d’estratègia i innovació, ens va fer una presentació de què és Concentrol i com funciona logísticament i, a més, també ens va explicar alguns dels reptes als quals s’ha enfrontat l’empresa a l’hora d’internacionalitzar-se. En el cas de la Xina, per exemple, on l’estructura reguladora és complexa, les polítiques governamentals feien fer difícil gestionar una cadena de subministrament eficient, afegint -hi la dificultat d’haver de coordinar-se amb diversos distribuïdors degut a la dimensió del país.

Posteriorment, vam visitar la tradicional Chocolates Torras, una empresa que destaca per la seva llarga trajectòria en l’elaboració de productes xocolaters. Torras és pionera en xocolata sense sucre i sense gluten, i actualment està potenciant la nova gamma de xocolata orgànica. Actualment, exporta a 45 països dels cinc continents, i destaca per la seva presència en pràcticament tots els països de Sud-amèrica.

Després de visitar part del seu sistema de producció, el departament de màrqueting ens va compartir informació diversa, emfatitzant en com se centren en destacar la naturalitat dels seus productes i en donar suport al territori, com en la col·laboració amb l’equip de futbol Girona FC. L’explicació va ser molt útil per veure i entendre de primera mà la importància d’una campanya de màrqueting que reflecteixi els teus valors (en aquest cas la naturalitat) i et diferenciï de la competència.

Després de l’experiència viscuda dijous passat, considerem que la sortida ens va ajudar a tenir una visió més àmplia i més clara del que ens trobarem en un futur no gaire llunyà i, alhora, ha sigut molt útil per començar a encaminar la nostra trajectòria laboral.

 


Carlota Ormad, estudiant de 2n del GNMI
Eva Rodríguez, estudiant de 2n del GNMI

We also recommend you