ESCI-UPF

Mindfulness a ESCI-UPF

Mindfulness ESCI-UPF
Marta Casarramona, fundadora d’ÀnimaMindfulness i instructora del taller que s'impartirà a ESCI-UPF. / Foto: Marta Casarramona

Després de més d’un any de pandèmia, confinament, adaptar-nos a noves mesures sanitàries i socials, és necessari posar el focus en el nostre benestar emocional. Cal aturar-se i preguntar-se si estem fent les coses de la millor manera, si ens sentim bé i si disposem de les eines necessàries per canviar tot allò que no ens convenç.

El servei d’Inclusió d’ESCI-UPF ofereix una activitat formativa, reconeguda amb 1 ECTS, que porta per nom “Com entrenar la teva ment amb Mindfulness per rendir més i estar millor”.

La COVID-19 ha fet sortir a la llum un munt de trastorns causats per l’ansietat i l’estrès derivats de la situació pandèmica. Al món universitari s’ha percebut, entre d’altres, per una reducció de la capacitat d’atenció i dificultat per gestionar les emocions, el que ha tingut un impacte en les qualificacions i la salut emocional dels estudiants.

L’objectiu d’ESCI-UPF oferint aquest taller és dotar al seu alumnat d’eines que els permetin millorar l’atenció i la concentració, gestionar l’estrès i l’ansietat, aprofundir en l’autoconeixement per ser capaços de regular les emocions i tenir recursos per assolir el benestar emocional. Totes aquestes competències no els serviran només per superar l’etapa universitària, sinó que els acompanyaran al llarg de la seva vida.

Què és Mindfulness?

El Mindfulness és un conjunt de tècniques d’entrenament de l’atenció, la meditació, la consciència corporal i un seguit d’exercicis d’autoconeixement i relaxació. La paraula s’acostuma a traduir com “atenció plena” o “plena consciència” i significa tenir connexió amb el present, estar atents a l’aquí i ara.

Aquests exercicis tenen milers d’anys d’història, però van arribar a Occident fa uns 40 anys de la mà de John Kabat-Zinn. Reconegut com el referent mundial en aquesta tècnica, va fundar la Clínica de Reducció de l’Estrès al centre mèdic de la Universitat de Massachusetts. Allà va introduir en la pràctica de mindfulness a metges i pacients que patien problemes físics, psicològics, dolor crònic i altres trastorns vinculats a l’estrès.

Els resultats van ser sorprenents i es van fer estudis científics per analitzar-los i refrendar-los. Des de llavors, el Mindfulness s’ha estès als sectors de la salut, l’educació i l’empresa. I universitats com Harvard, Oxford, Cambridge o Yale inclouen programes de mindfulness entre els seus estudiants, conscients de les millores que aporta al seu rendiment i benestar emocional.

El taller a ESCI-UPF

El curs que s’ofereix ja per aquest curs 2021-2022 i que començarà el proper mes d’octubre està dissenyat en 13 sessions. La primera i l’última seran presencials, la resta seran online. La professora, Marta Casarramona, oferirà a més material addicional per poder practicar a casa.

Marta Casarramona té estudis com instructora de ioga i meditació, és màster en Mindfulness per l’Institut Gestalt de Barcelona i és fundadora d’ÀnimaMindfulness, on imparteix cursos, sessions i retirs per a grups i empreses.

Tothom que vulgui seguir el taller “Com entrenar la teva ment amb Mindfulness per rendir més i estar millor” pot registrar-se a l’enllaç que s’adjunta.

We also recommend you