ESCI-UPF

Catalonia Trade Portal: una eina per als estudiants

  • 12/02/2020
  • 1 min reading time
Catalonia Trade Portal estudiants
Alba Lara i Joan Ribas durant l'acte de presentació del Catalonia Trade Portal als estudiants d'ESCI-UPF. / Foto: Arxiu ESCI-UPF

El professor Joan Ribas ha sigut l’encarregat de presentar la conferència de l’alumni Alba Lara, gestora de l’Oficina Tècnica de Barreres a la Internacionalització d’ACCIÓ, on ha donat a conèixer el Catalonia Trade Portal als alumnes del GNMI i del MScIB.

Al començament, Lara ha explicat breument quina és la feina que fa ACCIÓ i ha presentat el Catalonia Trade Portal. Tal com va explicar Claudia Danesi fa un parell de setmanes al professorat d’ESCI-UPF, el Catalonia Trade Portal és una plataforma digital gratuïta que rastreja més de 800 fonts d’informació amb l’objectiu de facilitar la internacionalització de les empreses.

Durant la xerrada, Alba Lara ha explicat com accedir al portal i ha guiat els estudiants per la plataforma explicant quin tipus d’informació hi poden trobar i descarregar-se. A banda de la informació relacionada amb l’exploració de mercats i clients potencials, els controls comercials i la gestió d’enviaments, Lara també ha mencionat la International Trade Guide. Aquesta guia recull consells de caràcter més general sobre com fer negocis a nivell internacional, com preparar un viatge de negocis, un acord de comerç internacional, etc.

L’alumni ha remarcat que el Catalonia Trade portal “és una plataforma que permet fer una prospecció comercial de mercats potencials a nivell internacional” i que és una eina molt útil per als estudiants. Alba Lara ha citat algunes de les aplicacions que poden ser interessants per a un estudiant de negocis internacionals, com ara recopilar informació per fer estudis de mercat, aconseguir dades estadístiques, treballar amb incoterms o calcular aranzels.

We also recommend you