ESCI-UPF

Presentació del Catalonia Trade Portal

Catalonia Trade Portal
Claudia Danesi durant la presentació del Catalonia Trade Portal als professors d'ESCI-UPF. / Foto: Arxiu ESCI-UPF

La plataforma digital d’ACCIÓ permet rastrejar més de 800 fonts d’informació de tipus estadístic, operatiu i d’exploració de mercats des d’una única interfície. D’aquesta manera el Catalonia Trade Portal facilita la feina de tots aquells que treballen en temes de comerç exterior, ja siguin empreses o particulars.

El Catalonia Trade Portal és una plataforma digital d’ACCIÓ que es va llançar el 2018 i que rastreja més de 800 fonts d’informació a nivell internacional i utilitza més de 30 tipus de recursos. El servei és gratuït (només hi ha un 5% dels continguts que està restringit als comptes premium) i està pensat sobretot per a empreses, tot i que també es pot fer servir a nivell individual.

Claudia Danesi, coordinadora gerent de les Oficines Tècniques i Contractació Pública Internacional d’ACCIÓ, va explicar que l’eina permet buscar la informació a partir de tres tipus de cerques: per HS Code fins a sis dígits, per productes i a través del quick access. El sistema prioritza el llistat de països per volum d’importació o exportació i, dins de cada país, es despleguen una gran quantitat d’indicadors. Aquests permeten veure informació de tipus estadístic, operatiu i d’exploració de mercats. També s’hi poden consultar les fitxes país.

A més, per donar suport a les empreses, Danesi va recalcar que allà on no arriba el Catalonia Trade Portal, hi arriba el Catalonia Trade Desk d’ACCIÓ. Des d’aquí donen resposta a consultes específiques relacionades amb temes d’operativa amb un termini màxim de 48h.

Claudia Danesi va remarcar que el Catalonia Trade Portal “és una eina molt recomanable per a tothom que treballi en temes de comerç exterior”, també per a perfils com el dels estudiants del GNMI. A través d’una única plataforma, els alumnes tenen accés a una gran quantitat d’informació que els pot ajudar a desenvolupar un estudi de mercat o un pla de promoció internacional, per exemple. “En aquest sentit, és una eina molt útil”, va subratllar la directiva d’ACCIÓ.

Com va reconèixer Danesi, “la plataforma és molt fàcil i intuïtiva, però va molt bé que te l’expliquin”. Per això, el proper dimecres dia 12 a les 12h l’alumni Alba Lara explicarà als estudiants tots els avantatges del Catalonia Trade Portal i de quina manera en poden treure el màxim partit. Per assistir a la presentació, només cal que us registreu al següent formulari.

We also recommend you