Bioinformática

Exoplaneta

Entrevista a Juan Carlos Morales i Lluís Gesa

“Hem trobat un exoplaneta en un sistema on no s’esperava”

El descobriment d’un planeta gegant orbitant al voltant d’una estrella petita contradiu les teories amb què s’havia treballat fins ara. Juan Carlos Morales, director de l’estudi, i Lluís Gesa, un dels autors a més de professor del BDBI, ens parlen de la rellevància d’aquesta descoberta de la que ja s’han fet ressò els mitjans científics més prestigiosos del món.

Bioinformàtica

Bioinformàtica d’alt nivell

Ha estat especial per moltes raons. Ser els primers que estudien un Grau en Bioinformàtica a tot l’Estat no és poca cosa. Fer-ho, a més, amb el reconeixement unànime del tribunal del Treball de fi de Grau per l’elevada qualitat dels projectes presentats són paraules majors.

Tara Oceans

Bioinformática y cambio climático en los océanos

Científicos de todo el mundo han explorado la diversidad, evolución y ecología del plancton marino a bordo de las expediciones científicas Tara Oceans, aplicando conocimientos de bioinformática para analizar la biodiversidad del océano global y comprender cómo le afectan los cambios en el clima de la Tierra.

Algoritmo Sequentia

El poder del algoritmo

Sequentia Biotech es una spin-off nacida de un centro de investigación público en el ámbito universitario. En apenas seis años, han estado involucrados en unos 400 proyectos. Una hiperactividad fruto de las ganas y la pasión de sus creadores. Hablamos con uno de ellos, Walter Sanseverino.

Enginyeria d’un forat negre

Lluís Gesa, professor del Grau en Bioinformàtica, escriu aquest article, aquí però en la seva qualitat de coordinador de software a l’Institut de Ciències de l’Espai / Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (ICE/CSIC-IEEC), per explicar-nos els detalls de la “fotografia” d’un forat negre que la setmana passada va sacsejar els mitjans de tot el món.