Bioinformática

De Galicia a Barcelona persiguiendo mis sueños

A diferencia de muchas de mis amigas, nunca tuve una vocación definida. Solo tenía una cosa clara, me gustaba la ciencia. Finalmente me decidí por la Biología. La ciencia era lo mío y, además, había tenido una gran profesora que me inspiró al transmitirme su conocimiento y su pasión por la materia.

Escolab

Passió per la ciència

La ciència té una cita cada any amb els estudiants de Batxillerat en el marc d’Escolab, una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb universitats i centres de recerca, per apropar aquesta realitat als futurs professionals d’aquest sector de vegades tan desconegut.

Hafid Laayouni, cap d'estudis del Grau en Bioinformàtica

Hafid Laayouni, cap d'estudis del BDBI

“El científic és un somiador”

Hafid Laayouni el Alaloui, 49 anys, és doctor en Biologia, especialitzat en genètica. Nascut al Marroc, va completar el seu doctorat a Catalunya i des de llavors ha estat professor a la UAB i la UPF en les àrees d'epidemiologia i salut pública.

La ciència també és en femení

Queda molt camí per arribar a una societat paritària. Algunes dades ho confirmen: a Espanya, el 38% dels homes estudien graus de ciències, mentre que només ho fan el 15% de les dones. És més, a Informàtica, per exemple, el nombre de dones s’ha reduït del 30% al 12% en els darrers anys.