Business

BCE

Christine Lagarde obre una nova etapa al BCE

En el conjunt de nous càrrecs de la UE sobresurt el nomenament de Christine Lagarde com a nova presidenta del BCE en substitució de Mario Draghi. Lagarde, que va ser ministra d’economia de França, durant la presidència de Nicolas Sarkozy, ha estat la directora gerent del FMI fins a la seva dimissió, justament per assumir la presidència del BCE el proper 1 de novembre.

Mercosur

La UE sella un acuerdo con Mercosur

Se ha hecho de rogar, pero lo que parecía imposible es hoy ya una incipiente realidad. Incipiente porque el proceso no ha hecho más que echar a andar: falta ahora lo más difícil, que los diferentes parlamentos ratifiquen este histórico acercamiento comercial entre la UE y Mercosur.

Frenada exportadora

Frenada exportadora

Molt s’ha parlat en els darrers temps de l’impacte que les polítiques de Donald Trump està tenint en el comerç internacional. Doncs bé, sembla ser que com la teoria del dòmino els efectes es comencen a visualitzar: a Catalunya, en els primers 4 mesos d’enguany, es consolida la frenada exportadora.

Cadena de valor

Una industria globalizada

Se ha hablado tanto de los estragos que ha provocado la crisis económica en la industria en Occidente que es necesario tener una visión amplia de los efectos desencadenados a partir de 2007. En materia industrial, la globalización no cabalga con la fuerza de antaño, pero al menos no hay frenazo.

Canadà

Canadà, més a prop

La psicosi col·lectiva que afecta al món del comerç internacional fruit de l’arriscada aposta de Trump per reforçar el lideratge estatunidenc davant de l’empenta xinesa ha provocat un daltabaix en els mercats. Però hi ha alternatives i oportunitats que cal valorar. La del Canadà fruit de l’acord de la UE és una d’elles.

Igualtat de gènere

Igualtat de gènere, una quimera

És una crua evidencia que vivim en un món ple de desigualtats, però n’hi ha una que és especialment preocupant: la penalització que rep la meitat de la població pel fet de ser dona. Discriminades a la feina, amb un sostre de vidre que costa trencar, els economistes reconeixen que això té un cost que no podem obviar.