Bioinformatics

Lluís Gesa durant el projecte LISA Pathfinder

En record a Lluís Gesa

Christian Rovira, director de Comunicació, explica com va començar la relació d’aquest departament amb el professor del Grau en Bioinformàtica, Lluís Gesa. En Lluís va morir fa poques setmanes, durant el confinament. Va saber transmetre il·lusió, passió i ganes. Era un professor molt estimat i, a Comunicació, tots l’apreciàvem. Et trobem a faltar i et recordarem.

Zero

El número zero

La idea del zero com a número per representar allò que no hi és, el buit, va capgirar l'estudi de les matemàtiques i ha permès el desenvolupament de la computació i la programació. Descobrim quin és l'origen d’aquest número tan especial i quina vinculació té amb la filosofia budista.

Sida: virus i estigma

La SIDA, el virus i l’estigma

La SIDA és una malaltia provocada pel VIH, un virus que va aparèixer als anys vuitanta i que, des del seu descobriment, s’ha associat a l’homosexualitat. Encara no se n’ha trobat vacuna, tot i que hi ha medicaments que permeten no desenvolupar la malaltia. El que encara no s’ha resolt és l’estigma cap als malalts que la pateixen.

Salut pública Andrea Burón

Entrevista a Andrea Burón, vicepresidenta de SESPAS

“Per tenir un país amb bona salut, cal una bona salut pública”

Entrevistem Andrea Burón, doctora especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública de l’Hospital del Mar i vicepresidenta de SESPAS, la Sociedad Española de Salud Pública y Administración Sanitaria. Amb motiu de la pandèmia de coronavirus, parlem sobre la gestió de la COVID-19 i les conseqüències que tindrà sobre les persones.