Bioinformatics

Bioinformàtica

Bioinformàtica d’alt nivell

Ha estat especial per moltes raons. Ser els primers que estudien un Grau en Bioinformàtica a tot l’Estat no és poca cosa. Fer-ho, a més, amb el reconeixement unànime del tribunal del Treball de fi de Grau per l’elevada qualitat dels projectes presentats són paraules majors.

Algoritmo Sequentia

El poder del algoritmo

Sequentia Biotech es una spin-off nacida de un centro de investigación público en el ámbito universitario. En apenas seis años, han estado involucrados en unos 400 proyectos. Una hiperactividad fruto de las ganas y la pasión de sus creadores. Hablamos con uno de ellos, Walter Sanseverino.

Enginyeria d’un forat negre

Lluís Gesa, professor del Grau en Bioinformàtica, escriu aquest article, aquí però en la seva qualitat de coordinador de software a l’Institut de Ciències de l’Espai / Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (ICE/CSIC-IEEC), per explicar-nos els detalls de la “fotografia” d’un forat negre que la setmana passada va sacsejar els mitjans de tot el món.

“La millor ciència es fa on creixes personalment i acadèmicament”

Laura Aviñó, a punt d’acabar el Grau en Bioinformàtica, comparteix la seva experiència fent pràctiques a l’European Bioinformatics Institute de Cambridge. Superats els primers nervis, ens parla de la seva feina estudiant les relacions de l’ADN. El text ens trasllada la seva intel·ligència, la seva humilitat i les ganes de continuar aprenent.

MareNostrum, Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación

La capilla de la supercomputación

“Hay más religión en la ciencia del hombre que ciencia en su religión”, decía el naturalista Henry David Thoreau (Massachusetts, 1817). En eterno debate, la ciencia y la religión tienen un punto de encuentro en Barcelona, donde la capilla de la Torre Girona alberga el supercomputador más potente de España, abierto a visitantes (previa inscripción): el MareNostrum.

Prácticas de BDBI en Cambridge, una experiencia de vida

Soy estudiante de último curso de la primera promoción del grado en Bioinformática. Actualmente estoy investigando con células madre pluripotentes y redactando mi trabajo de final de grado en el departamento de cirugía de la Universidad de Cambridge, en MCR-Cambridge Stem Cell Institute en el laboratorio de Medicina Regenerativa del profesor Ludovic Vallier.

El genoma a estudi

La idea d’una medicina personalitzada és un anhel compartit per investigadors, metges i pacients que tard o d’hora serà una realitat. El Projecte GCAT, pioner al país i impulsat des de l’Institut d'Investigació Germans Trias i Pujol (IGTP) i el Banc de Sang i Teixits (BST) va en aquesta direcció.