ESCI-UPF

Al’alwan: posant color a ESCI-UPF

  • 29/11/2023
  • 1 min reading time
Mural Al'alwan Fundació Bayt
Els joves del projecte Al'alwan durant l'actuació mural a la façana posterior d'ESCI-UPF, al carrer Comerç. / Foto: ESCI-UPF (Martí Nogués)

Tot just fa una setmana, el grup de joves que aquest trimestre han participat al projecte Al’alwan, impulsat per la Fundació Bayt al-Thaqafa, van executar el nou mural que decora la façana posterior d’ESCI-UPF, al carrer Comerç.

La fundació Bayt al-Thaqafa, que té una de les seves seus ben a tocar de la universitat, al carrer Princesa 14, és una entitat sense ànim de lucre que treballa amb immigrants d’origen àrabo-musulmà des de 1974 i que es dedica a l’acollida i acompanyament dels nouvinguts, oferint solucions als seus problemes i requisits, i afavorint la seva integració a la comunitat.

El curs passat, ESCI-UPF i la fundació Bayt van col·laborar per primera vegada a través de l’organització de les III Jornades Gatzara, cedint una de les aules per a la celebració de l’acte sobre identitat i diversitat en l’entorn educatiu.

Un dels eixos en què la fundació Bayt posa més èmfasi és la integració dels joves migrants. Una de les accions que porten a terme en aquest sentit és el projecte de formació i capacitació Al’alwan, que compta amb el suport del programa Barcelona Activa i que va arrencar el curs 2021-2022.

A través d’Al’alwan, una paraula que en àrab (الألوان) significa “colors”, donen una oportunitat de formació en coneixements tècnics en la neteja d’espais urbans i pintura especialitzada i en competències transversals bàsiques per impulsar l’accés al món laboral per a joves de 16 a 21 anys. Alhora, és també una iniciativa que buscar revitalitzar i omplir de color el barri de la Ribera amb la pintura de murals.

Durant el primer trimestre d’aquesta edició, ESCI-UPF ha col·laborat amb el projecte Al’alwan cedint l’espai per a la formació en competències TIC i ha estat una de les entitats que han posat color al barri.

El mural, que ha estat dissenyat i executat pels joves sota la guia de la tallerista Julia Núñez, plasma conceptes que reflecteixen l’oferta formativa d’ESCI-UPF, com són la internacionalització, els negocis o la sotenibilitat; juntament amb conceptes que interpel·len directament els joves artistes com la música, l’esport o la lluita antiracista.

Des de la universitat volem posar en valor la feina de la fundació Bayt al-Thaqafa i volem expressar la nostra gratitud per haver pogut participar en el projecte Al’alwan, tot ajudant a impulsar la multiculturalitat, un dels pilars que compartim i que millor ens defineixen.

El dia de l’actuació, vam anar seguint com avançava tot el procés de transformació de la façana posterior d’ESCI-UPF. Aprofitem per compartir-vos l’àlbum de fotos del mural si encara no l’heu vist, correu a donar-hi un cop d’ull! Esperem que us agradi tant com a nosaltres!

We also recommend you