ESCI-UPF

“La missió del Port de Barcelona és generar valor i prosperitat a l’entorn”

  • 06/07/2022
  • 1 min reading time

En una nova entrevista de la sèrie de converses en l’àmbit de la responsabilitat social, Xavier Carbonell, director de la Càtedra MANGO d’RSC d’ESCI-UPF, parla amb Santiago Garcia-Milà, subdirector del Port de Barcelona i responsable d’Innovació i Estratègia de Negoci de l’entitat.

L’economista Santiago Garcia-Milà és una de les persones de referència al nostre país pel que fa a la gestió portuària i ha estat una figura clau en la posada en marxa d’iniciatives i accions en matèria de sosteniblitat. Durant anys, ha presidit l’Associació Internacional de Ports i l’Organització Europea de Ports Marítims, institucions en les quals va fer una clara aposta per avançar en matèria de sostenibilitat econòmica, ambiental i social.

El Port de Barcelona és la principal infraestructura de transport i serveis de Catalunya i el principal hub logístic de la Mediterrània. Compta amb prop de 100 línies regulars que el connecten amb més de 200 ports d’arreu del món, fet que el fan el el primer port d’Espanya per a tràfics internacionals. D’altra banda, és un dels ports més diversificats del món i des de fa anys condueix una aposta ferma per la innovació, la digitalització i la sostenibilitat.

Carbonell i Garcia-Milà han conversat sobre les polítiques de sostenibilitat que aplica el port, com les enfoca i quina visió global tenen. Com ha comentat Garcia-Milà, “la missió del port és generar valor i prosperitat a l’entorn” a partir de tres eixos: l’econòmic, el social i el mediambiental.

El port no deixa de ser un reflex del teixit econòmic i empresarial català, motiu pel qual en els darrers anys ha apostat clarament per la diversificació econòmica, la competitivitat i la recerca de valor afegit. En aquest sentit, la responsabilitat social corporativa i la innovació són dels dos grans temes de debat. Santiago Garcia-Milà ha explicat que des del Port de Barcelona busquen generar el màxim valor econòmic i social tractant de disminuir, també al màxim, l’impacte ambiental.

We also recommend you