ESCI-UPF

“La responsabilitat social és una aposta estratègica”

  • 16/06/2022
  • 1 min reading time

En una nova entrega del cicle d’entrevistes del cicle a persones referents de l’àmbit de la responsabilitat social, Xavier Carbonell, director de la Càtedra Mango d’RSC i professor d’ESCI-UPF, va conversar amb Patricia Reverter, de KPMG España, sobre l’evolució i el futur de la responsabilitat social a les empreses.

Patricia Reverter compta amb més de 20 anys d’experiència en el sector del desenvolupament sostenible i la responsabilitat corporativa. És sòcia de bon govern i sostenibilitat a la consultora-auditora KPMG España, una de les Big Four del sector, i també col·labora en l’àmbit acadèmic com a docent i conferenciant. A més, és presidenta del grup Non Financial Assurance del Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya.

KPMG és una de les principals empreses d’auditoria i consultoria tant a nivell estatal com global. Està present en 145 països i compta amb més de 235.000 empleats, 500 dels quals a Espanya, on factura prop de 500 MEUR anualment.

Reverter va destacar que l’interès per la RSC a les empreses s’ha accelerat en els últims anys i que ha anat impregnant tots els àmbits de la cadena de valor. D’una fase inicial en què l’interès per la responsabilitat social era essencialment el de compliance, es va passar a una aposta tàctica per millorar el seu posicionament, la reputació o poder accedir a nous mercats amb més facilitat. Actualment, la major part d’empreses que incorporen la responsabilitat social en el seu model de negoci ho fan com a part de l’aposta estratègica de l’organització.

Durant l’entrevista, la sòcia de KPMG España també va explicar la política interna d’RSC que aplica la consultora-auditora així com els seus àmbits d’actuació, i va parlar de la direcció cap a on està evolucionant el reporting.

We also recommend you