ESCI-UPF

La responsabilitat social a AGBAR i CLECE

  • 26/05/2022
  • 1 min reading time

El passat 11 de maig, a la Sala d’actes d’ESCI-UPF, es va celebrar la taula rodona “Polítiques i estratègies de RS: la visió d’AGBAR i CLECE”, una activitat impulsada per la Càtedra MANGO d’RSC d’ESCI-UPF i que s’emmarca dins el projecte Universitats amb Cor, de Càritas Diocesana de Barcelona.

Albert Carreras, director d’ESCI-UPF va ser l’encarregat de donar la benvinguda als ponents i de presentar la sessió. D’altra banda, Xavier Carbonell, director de la Càtedra MANGO d’RSC, va introduir els ponents convidats, va resumir la tasca de les empreses implicades i, al final de les presentacions, va conduir un breu debat entre els participants.

Fernando Porta, voluntari de Càritas Diocesana de Barcelona i coordinador del projecte Universitats amb Cor, va explicar els pilars de l’acció social en què treballa l’entitat benèfica i les línies d’acció que es desenvolupen en el marc del projecte Universitats amb Cor.

Els altres dos convidats, Montserrat Parés i Manel Giraldo, van presentar l’estratègia i les accions que les seves respectives empreses desenvolupen quant a polítques de responsabilitat social i mediambiental.

Montserrat Parés és delegada social del grup Clece i filials a Catalunya i Balears, des d’on desenvolupa l’estratègia de RSC i Sostenibilitat de l’organització. Clece compta amb més de 75.000 treballadors repartits entre Espanya, Portugal i Regne Unit, dels quals un 10% provenen de col·lectius desafavorits. Actualment és una empresa líder en serveis socials i educatius i dona suport a l’activitat empresarial a través de serveis de l’àmbit de la sostenibilitat o el facility management, per exemple.

Manel Giraldo és Director de Desenvolupament d’Aliances a Aigües de Barcelona (AGBAR). AGBAR és un grup empresarial encarregat de la gestió de l’aigua i el medi ambient. És una empresa referent a Espanya i Amèrica Llatina i cada dia dona servei a més de 25 milions de persones. Un dels seus objectius és la transició cap a models econòmics i socials més sostenibles a través d’una aposta per la innovació, la tecnologia i el coneixement.

L’acte es va tancar amb una ronda de preguntes als ponents convidats sobre el futur de la responsabilitat social, els propers passos a seguir i l’aposta cada vegada més decidida de les empreses per incorporar aquest enfocament en el si de les organitzacions.

We also recommend you