ESCI-UPF

Assignacions d’intercanvi del GNMI per al curs 2022-2023

  • 17/03/2022
  • 1 min reading time
Intercanvi Curs 22-23
Foto: ESCI-UPF

Després de dos anys de pandèmia i de les seves conseqüents restriccions, el proper curs prop de 120 estudiants del GNMI marxaran d’intercanvi. Les assignacions del programa, que es van tancar a finals del mes passat, indiquen que els estudiants del Grau en Negocis i Màrqueting Internacionals han optat de manera igualada per una de les dues opcions d’intercanvi: el programa Erasmus+ i el conveni bilateral.

La tornada amb força dels convenis bilaterals és una molt bona notícia i un clar indicador que, a poc a poc, la mobilitat internacional torna a recuperar-se. I és que, a causa de la imprevisibilitat de la COVID-19, aquest curs la major part dels alumnes que han gaudit d’un intercanvi han preferit quedar-se a Europa.

Del total de 117 alumnes de 3r i 4t del GNMI que el primer trimestre del curs vinent marxaran fora, 64 ho faran a través del programa Erasmus+. Com a principals destinacions destaquen França i Alemanya, dos dels països amb què ESCI-UPF té més acords signats. El programa Erasmus també portarà estudiants del GNMI a Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Itàlia, els Països Baixos, Portugal i Suècia.

Els altres 53 alumnes que marxen d’intercanvi a través dels convenis bilaterals estaran repartits de manera força equitativa entre les universitats internacionals amb què ESCI-UPF té acord. Per al curs que ve, les destinacions preferides han estat les dels centres d’Amèrica del Nord (Estats Units, Canadà i Mèxic). Per darrere de les universitats nord-americanes se situen les asiàtiques (Japó, República de Corea, Singapur i la Xina), seguides de les dels països europeus fora de la UE (Regne Unit, Rússia i Suïssa). Per últim, a més distància, trobem les universitats d’Amèrica del Sud (Argentina i Perú).

La internacionalització és un dels pilars d’ESCI-UPF. A banda del programa d’intercanvi, els estudiants del GNMI també tenen la possibilitat de cursar les pràctiques a l’estranger i de viure la internacionalització des de casa a l’estar en contacte amb alumnes exchange provinents d’altres universitats del món que realitzen estades a la nostra institució.

We also recommend you