Assignacions d’intercanvi del GNMI per al curs 2022-2023
17/03/2022
1 min reading time
Foto: ESCI-UPF
Després de dos anys de pandèmia i de les seves conseqüents restriccions, el proper curs prop de 120 estudiants del GNMI marxaran d’intercanvi. Les assignacions del programa, que es van tancar a finals del mes passat, indiquen que els estudiants del Grau en Negocis i Màrqueting Internacionals han optat de manera igualada per una de les dues opcions d’intercanvi: el programa Erasmus+ i el conveni bilateral.
La tornada amb força dels convenis bilaterals és una molt bona notícia i un clar indicador que, a poc a poc, la mobilitat internacional torna a recuperar-se. I és que, a causa de la imprevisibilitat de la COVID-19, aquest curs la major part dels alumnes que han gaudit d’un intercanvi han preferit quedar-se a Europa.
Del total de 117 alumnes de 3r i 4t del GNMI que el primer trimestre del curs vinent marxaran fora, 64 ho faran a través del programa Erasmus+. Com a principals destinacions destaquen França i Alemanya, dos dels països amb què ESCI-UPF té més acords signats. El programa Erasmus també portarà estudiants del GNMI a Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Itàlia, els Països Baixos, Portugal i Suècia.
Els altres 53 alumnes que marxen d’intercanvi a través dels convenis bilaterals estaran repartits de manera força equitativa entre les universitats internacionals amb què ESCI-UPF té acord. Per al curs que ve, les destinacions preferides han estat les dels centres d’Amèrica del Nord (Estats Units, Canadà i Mèxic). Per darrere de les universitats nord-americanes se situen les asiàtiques (Japó, República de Corea, Singapur i la Xina), seguides de les dels països europeus fora de la UE (Regne Unit, Rússia i Suïssa). Per últim, a més distància, trobem les universitats d’Amèrica del Sud (Argentina i Perú).
La internacionalització és un dels pilars d’ESCI-UPF. A banda del programa d’intercanvi, els estudiants del GNMI també tenen la possibilitat de cursar les pràctiques a l’estranger i de viure la internacionalització des de casa a l’estar en contacte amb alumnes exchange provinents d’altres universitats del món que realitzen estades a la nostra institució.
Lucía Hernández, alumni del GNMI de la promoción 2020, explica cómo fue su experiencia en la Ofecome de Marruecos después de su paso por el programa de becas de ICEX-CECO. El plazo para presentarse a la convocatoria de este año termina el próximo 30 de marzo.
Gairebé una setmana després del tancament del Saló de l’Ensenyament 2023, compartim les dades més destacades d’aquesta edició en què ESCI-UPF ha superat els 1.000 leads.
Pablo Sánchez és professor de Negocis Inclusius al GNMI i cofundador i director executiu de B Lab Spain, l'organització que representa B Corp a Espanya.
Leave a message