ESCI-UPF

Münster, ciutat universitària per excel·lència

Münster Erasmus Parera
Foto: Martí Parera

Martí Parera, alumne de 4t curs del GNMI, ens explica el seu Erasmus a Münster, el que ell qualifica d’una experiència “sobre rodes".

M’agradaria començar aquest article dient-vos que fa aproximadament cinc mesos que no m’avorreixo, cinc mesos coneixent persones noves, realitzant increïbles viatges per Europa i sobretot millorant les meves habilitats en bicicleta. En resum, cinc mesos per aquí i per allà, però cinc mesos sobretot a Münster, Alemanya.

Aquesta és la ciutat que, des de que vaig saber de l’experiència que hi havien passat altres alumnes d’intercanvi, vaig voler viure en primera persona. Després de tot aquest temps (tot s’ha de dir, amb una mica de fred i pluja), puc dir que no em vaig equivocar.

La ciutat

L’Erasmus a Münster comença relativament tard en comparació amb altres ciutats d’intercanvi, ja que les classes no comencen fins a inicis d’octubre. No obstant, aquesta petita ciutat alemanya de no més de 350.000 habitants s’omple ràpidament d’estudiants, i des del dia que vaig arribar puc assegurar que no vaig deixar de fer noves amistats.

I és que a Münster tot va “sobre rodes”. No és una frase feta, és una realitat. M’atreviria a dir que és la ciutat on més bicicletes he vist circulant, moltes més que a Amsterdam. De fet, hi tenen fins i tot una “autopista” exclusiva per a bicicletes, que fa la teva mobilitat per la ciutat molt més fàcil.

Tot i això he de dir que el millor de Münster és la gent. La gran majoria són estudiants o persones que venen d’arreu. És per això que, a diferència del que un pugui pensar sobre una ciutat alemanya, la gran majoria dels seus habitants són extremadament oberts.

La universitat

He pogut realitzar assignatures a les que no podia accedir al campus d’ESCI-UPF, com són Media Marketing i Entertainment Media Marketing. També he tingut l’oportunitat d’assistir a assignatures de màster que m’han ajudat a entendre tots els canvis que estan succeint o succeiran amb la irrupció de plataformes com Netflix, Twitch i conceptes nous com el metavers.

No obstant, no tot és perfecte, ja que si creieu que Espanya pot ser un país burocràtic, veureu que Alemanya no es queda pas curta. Sense entrar en gaires detalls, he de dir que la majoria de tràmits els segueixen fent amb correu postal!

L’ambient

El millor de Münster és la gent que hi he conegut, sobretot sortint de festa. I és que si per alguna cosa és coneguda la nit d’Alemanya és per les seves festes techno, en les que Münster no es queda fora de l’equació.

A més de clubs repartits per la ciutat on hi regna la música comercial, també hi ha el Hawerkamp: una zona a 10 minuts en bicicleta del centre on s’hi troben tots els tipus de subgèneres de música techno que us pugueu imaginar. Com a recomanació personal, els clubs AMP, Fusion o Favela on hi podreu escoltar dark-techno, progressiu i acid.

També he de destacar totes les festes d’estudiants que es celebren durant tot l’any, ja sigui al costat del llac, pel centre de la ciutat o en alguna de les infinites residències de la ciutat.

Viatges

Münster està situada al nord-oest d’Alemanya, força a prop de ciutats més grans com Düsseldorf o Colònia i a una hora de la frontera amb Holanda. A tot arreu s’hi pot anar gratuïtament una vegada ets estudiant de la universitat. Així doncs, Münster té unes connexions força bones per poder fer viatges, cosa que s’ha d’aprofitar.

I és que si per alguna cosa són coneguts els Erasmus, és per la gran quantitat de viatges que pots arribar a fer. En el meu cas, he pogut viatjar a Hamburg, Amsterdam, Odense, Copenhague i Noruega, d’on he tret moltíssimes experiències.

Experiències molt bones i també d’altres que a ulls de molta gent podrien ser una mica angoixants, com fer un viatge de 22 hores per tal d’arribar a Oslo o haver de creuar Noruega amb un cotxe elèctric amb menys capacitat que la bateria d’una Blackberry.

En definitiva, a tothom que vulgui fer un Erasmus, li recomano Münster. Segur que us agrada i, si no és així, sempre estareu a temps de fugir a cop de bicicleta!

We also recommend you