ESCI-UPF

Premis TFG del GNMI 2021

  • 30/09/2021
  • 1 min reading time
TFG GNMI 2021
El Dr. Joan Ribas, responsable acadèmic del Treball de Final de Grau, durant l'acte acadèmic de graduació del passat 20 de setembre. / Foto: ESCI-UPF

L’acte acadèmic de graduació, celebrat el passat 20 de setembre a l’Auditori de Barcelona, va tornar a ser l’escenari escollit per donar a conèixer els guanyadors dels premis als millors Treballs de Final de Grau del GNMI.

A causa de la pandèmia i de la impossibilitat de celebrar un acte de graduació, l’any passat l’entrega dels premis TFG del curs 2019-2020 va haver de celebrar-se forçosament online. Amb tot, el responsable acadèmic del Treball de Final de Grau, el Dr. Joan Ribas, va aprofitar l’ocasió que brindava l’acte de graduació del passat dia 20 per recordar i tornar a felicitar les guardonades de l’edició anterior: Laia Camps, Jana Arimany i Mercè Capell.

Els premis que reconeixen els millors TFG tenen una dotació econòmica i, des de 2019, s’organitzen en tres categories: premi al millor TFG de l’àmbit dels negocis internacionals, premi al millor TFG de l’àmbit del màrqueting internacional i premi al millor TFG acadèmic.

Enguany, durant la graduació, es van desvetllar els noms dels alumnes guardonats amb els premis TFG del curs 2020-2021. Els estudiants premiats van ser Marc Xaus per al seu treball Orodispersible Powder in stick packs: A new drug delivery system to move away pharma products from being a commodity; Borja Osuna, pel treball Estrategia de e-fulfillment aplicado a Lidl en productos Food y Non-Food; i Paula Martínez pel treball Evolution of nationalistic bias in rhythmic gymnastics judging at different competition levels.

El treball de Marc Xaus, dirigit per Xavier Jou, va guanyar el premi al millor TFG de l’àmbit dels negocis internacionals. El seu TFG estava dedicat al món farmacèutic, ja que l’alumne va realitzar les pràctiques d’empresa a BioPharma Synergies. L’objectiu del treball era analitzar la possibilitat de diferenciar un producte farmacèutic (el Tacrolimus) a partir d’un nou sistema d’administració de medicaments i comprovar-ne la viabilitat.

Borja Osuna va guanyar el premi corresponent a la categoria de màrqueting internacional. El seu treball, dirigit per Rosa Colomé, estudiava la possibilitat d’implantar un nou model de venda online per a Lidl a Barcelona. Aquest model, que ja fan servir grans empreses de distribució com Amazon o Glovo, es basa en adquirir locals dins la ciutat, tancats al públic, i fer-los servir com a magatzems. Així s’aconsegueix satisfer la demanda urgent dels clients, reduir costos en la darrera milla i aconseguir mantenir la cadena de fred, tres dels grans reptes de l’e-commerce.

Per últim, Paula Martínez va rebre el reconeixement al millor TFG acadèmic. Jaume Garcia va ser l’encarregat de dirigir el treball, que buscava analitzar l’evolució del biaix per nacionalitat en la gimnàstica rítmica des de 2008 fins a 2019 i en diferents nivells de competició. Per verificar les hipòtesis plantejades, Martínez va fer ús de l’estadística, l’estudi de l’estat de l’art i l’anàlisi de diferents enquestes d’opinió.

A diferència d’altres anys, a causa de les restriccions derivades de la COVID-19, els alumnes premiats no van poder pujar a l’escenari a recollir el diploma que els acredita com a guanyadors dels millors Treballs de Final de Grau, però van rebre l’ovació i el reconeixement públic dels seus companys, professors i familiars.

We also recommend you