ESCI-UPF

Entrega dels premis TFG del GNMI

  • 30/06/2020
  • 1 min reading time
Premis TFG GNMI 2020
Entrega dels premis TFG d'enguany, que s'ha hagut de fer de manera telemàtica per les exigències de la COVID-19.

Ahir es van entregar els premis en reconeixement als millors TFG del Grau en Negocis i Màrqueting Internacionals. Els premis del curs 2019-20 seran recordats per la seva excepcionalitat: com ha passat els darrers mesos, l’entrega als millors Treballs de Final de Grau també s’ha fet online.

El Treball de Final de Grau (TFG) és una assignatura transversal que es cursa l’últim l’any d’estudis. A ESCI-UPF es tracta d’un treball de síntesi on els estudiants trien el tema, ja sigui teòric o pràctic (anàlisi d’un cas concret, un projecte d’emprenedoria, etc), i han de posar en pràctica els coneixements adquirits durant 4 anys.

Enguany, la COVID-19 i totes les mesures sanitàries adoptades pel govern han fet que molts treballs no hagin pogut completar-se d’una manera òptima (no s’han pogut fer visites, ni entrevistes presencials, ni focus group, etc.), tampoc les defenses han pogut ser presencials (amb tot el que comporta una presentació online). Tanmateix, i malgrat totes aquestes dificultats afegides, en l’entrega de premis que es va dur a terme ahir al vespre, es va destacar que la capacitat d’adaptació dels alumnes ha estat remarcable, com va apuntar Marta Segura, cap d’estudis del GNMI; la qualitat de la feina feta ha estat innegable i així ho va recollir Joan Ribas, responsable d’aquesta assignatura; i Albert Carreras, director d’ESCI-UPF, va dir amb orgull que aquesta qualitat dels treballs és també una brillant carta de presentació per a la institució.

Els premis es divideixen en tres categories: premi en negocis internacionals, premi en màrqueting internacional i premi acadèmic. Les guanyadores del curs 2019-20, seguint el mateix ordre, han estat: Laia Camps pel treball Climate change impact analysis of food delivery service packaging in China; Jana Arimany per El món del viatge per a les persones amb necessitats especials de mobilitat; i Maria Mercè Capell amb l’estudi Is the EU GSP+ program an effective tool in promoting good governance? The case of Pakistan.

El treball de Laia Camps avalua l’impacte sobre el canvi climàtic causat per l’ús d’envasos en el sector d’enviament de menjar a domicili a la Xina seguint l’anàlisi de cicle de vida i proposa una solució basada en l’economia circular.

Jana Arimany ha fet un treball que analitza l’oportunitat de negoci a Espanya del turisme accessible i n’ha desenvolupat un pla de comunicació i de viabilitat. Ha estudiat, a més del potencial del projecte, les motivacions, inquietuds i obstacles amb què es troba aquest col·lectiu.

L’estudi de Maria Mercè Capell s’ha centrat a estimar l’impacte de l’adhesió del Pakistan al programa GSP+ de la UE en termes de bona governança. Les dades que recull aquesta anàlisi indiquen que, tot i els bons resultats inicials, l’impacte es va debilitant amb el pas del temps.

En l’acte d’entrega dels premis de TFG també s’ha fet un reconeixement als treballs d’Ariadna Chamorro, Internationalisation of a platform for the beauty and personal care industry; Marta Garro, Could Spain become a cashless economy?; i Eduard Puigcarbó, Affordable Housing for Africa: a plan for sustainable urban development in the Southern African Customs Union.

We also recommend you