ESCI-UPF

Premis de pràctiques 2020 GNMI

  • 14/06/2021
  • 3 mins reading time
Premis pràctiques 2020
Marc Xaus i Raquel Farrando, guanyadors dels Premis de pràctiques 2020. / Foto: ESCI-UPF

Marc Xaus i Raquel Farrando van ser els alumnes del GNMI guanyadors dels Premis de pràctiques 2020. En reconeixement al seu esforç, la productora Allegra Films ha realitzat una sèrie de vídeos sobre la seva experiència de pràctiques.

Cada any, els estudiants de tercer del Grau en Negocis i Màrqueting Internacionals cursen les Pràctiques d’empresa. En aquesta assignatura, els alumnes tenen l’oportunitat de viure un procés de selecció i treballar a jornada completa, durant almenys tres mesos, en una empresa on aplicar els coneixements adquirits fins al moment. L’any passat, el repte va ser encara més gran, ja que els alumnes van haver d’enfrontar-se a un context complicat, la pandèmia, i van viure l’experiència en format virtual o combinant la presencialitat amb el teletreball.

Marc Xaus i Raquel Farrando van ser els premiats del curs 2019-2020 i, a més de rebre una carta de recomanació, han protagonitzat una sèrie de vídeos sobre la seva experiència de pràctiques. La productora Allegra Films ha estat l’encarregada de realitzar els vídeos, tres capítols per a cada alumne on s’explica com és estudiar a ESCI-UPF, en què consisteixen les pràctiques i què passa un cop s’acaba l’experiència.

Marc Xaus: New Business Development a BioPharma Synergies

Chapter 1: The Choice
En el primer episodi, es repassa com són els primers anys a ESCI-UPF abans de començar les pràctiques: l’emoció de començar la universitat, el repte de fer nous amics, les assignatures en anglès, els seminaris, els treballs en grup… I també la possibilitat d’estudiar un idioma nou, el xinès en el cas del Marc, i de marxar d’intercanvi. A partir de tercer, el Marc va començar a pensar on volia fer les pràctiques i a decidir quin tipus d’empresa i sector era el que més encaixava amb els seus interessos.

Chapter 2: The Chosen One
El Marc, que havia triat xinès i havia fet un intercanvi a la Xina, va decantar-se per l’oferta de BioPharma Synergies, una pime del sector farmacèutic especialitzada en la transferència de tecnologia i la producció de medicaments que estava interessada en expandir-se al mercat asiàtic. En el segon capítol, s’explica la feina que va fer el Marc durant les pràctiques.

Al tractar-se d’una empresa petita, l’acompanyament del Marc va ser més fàcil, i en tot moment va comptar amb el suport del seu tutor de pràctiques i CEO de l’empresa, Francesc Agell. A BioPharma Synergies, el Marc va adquirir les habilitats per certificar components de medicaments, desenvolupar i comercialitzar medicaments de nova generació i va tancar acords amb Corea del Sud.

Chapter 3: The End
En l’últim episodi, es veu com el Marc va tenir l’oportunitat d’allargar les pràctiques, una oferta que va acceptar amb molt de gust perquè li permetia continuar aprenent i creixent professionalment. A BioPharma Synergies es van adonar que el seu perfil encaixava molt bé amb el projecte de futur de l’empresa i li van proposar de quedar-s’hi. Actualment, el Marc està cursant un màster per especialitzar-se en la indústria farmacèutica i treballa a BioPharma Synergies com a business developer, on s’encarrega de buscar acords de col·laboració amb empreses que volen impulsar les seves activitats comercials a Europa. Qui sap si en un futur serà ell mateix l’encarregat d’acollir un nou estudiant d’ESCI-UPF en pràctiques a l’empresa?

Raquel Farrando: Administration Purchasing Department a Lidl

Chapter 1: The Basics
En el primer capítol, s’explica com la manera de treballar i la formació impartida a ESCI-UPF van donar a la Raquel una bona base per fer front a l’assignatura de Pràctiques i encarar el seu futur professional. A l’hora d’escollir, la Raquel ho tenia clar: volia treballar en una gran empresa internacional. Per això, va trobar molt interessant l’oferta de Lidl, ja que la multinacional alemanya li permetia entrar en contacte amb el món laboral, aprendre i tenir una visió única d’un sector clau com és el de gran consum.

Chapter 2: Today’s World
Lidl és una de les principals cadenes de supermercats d’Espanya, on compta amb més de 600 botigues i més de 16.000 empleats. En el segon episodi, s’explica com la Raquel va començar les pràctiques a l’Administration Purchasing Department de Lidl el febrer del 2020, però la pandèmia va canviar-ho tot: els supermercats es van convertir en un servei encara més essencial i la Raquel va haver de passar a treballar en remot.

L’adaptació va ser tot un èxit, i la Raquel va comptar sempre amb el suport de la seva tutora, Simone Beindorf, senior consultant del mateix departament. Durant les seves pràctiques la Raquel va gestionar l’estoc i va estudiar el packaging i els preus de centenars de productes. En resum, va viure una gran experiència professional en un moment en què, a més, els supermercats es van convertir en un sector clau i van haver de fer front a un augment sobtat de la demanda.

Chapter 3: Possible Futures
En l’últim episodi, es veu com, un cop finalitzades les pràctiques, a la Raquel se li va obrir un ampli ventall de possibilitats. Lidl li va oferir quedar-se a l’empresa a jornada completa, però la Raquel va preferir posar per davant els estudis i centrar-se a acabar l’últim any de carrera. Després d’acabar el TFG, la Raquel té un munt d’opcions sobre la taula, així que és el moment de pensar què fa més per a ella i decidir quina de totes les portes que obre el GNMI és la que més li convé.

We also recommend you