ESCI-UPF

Graduació de la 8a i 9a promoció del GNMI

  • 21/09/2021
  • 2 mins reading time
Graduació GNMI 2021
Foto: ESCI-UPF

Malgrat els impediments de la pandèmia, finalment els estudiants del GNMI de les promocions 2020 i 2021 van poder viure l’acte de reconeixement al seu pas per la universitat en una festa molt emotiva.

Ahir a la tarda, a la sala Pau Casals de L’Auditori de Barcelona, es va celebrar l’acte acadèmic de graduació de la vuitena i novena promoció del GNMI. Per a molts estudiants, la graduació va ser l’excusa perfecta per retrobar-se amb companys que feia mesos que no veien i és que, fins ara, la pandèmia havia fet impossible la celebració d’aquest esdeveniment.

Per primera vegada, la COVID-19 va marcar l’acte de graduació. D’una banda, aquest fet va repercutir en l’adopció del protocol sanitari que requeria la celebració d’una celebració de tal envergadura (control de certificats de vacunació i test d’antígens, respecte de la distància de seguretat entre assistents i obligatorietat de portar mascareta en tot moment). D’altra banda, la pandèmia també va tenir un paper destacat en els parlaments de la graduació, ja que totes dues promocions van haver d’encaixar en els últims cursos els bruscos canvis que la COVID-19 ha provocat en el dia a dia de tots nosaltres.

Tot i els habituals nervis inicials, l’acte va començar puntualment amb els discursos de caràcter més institucional. El Dr. Albert Carreras, director d’ESCI-UPF, i el Dr. David Sancho, vicerector adjunt al rector de la UPF, van ser els encarregats d’obrir l’acte i lloar totes dues promocions. Més tard, el gerent Nacho Dualde va recordar als estudiants que ESCI-UPF sempre serà casa seva i que, ara que ja són alumni, continuaran trobant les portes obertes i gent disposada a donar-los un cop de mà en els projectes de futur on decideixin embarcar-se.

Un dels punts àlgids de la cerimònia va ser la lectura de la lliçó “Un moment d’oportunitats” per part de la padrina de les dues promocions, Natàlia Mas. Mas, directora general d’Indústria del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i alumni d’ESCI-UPF, va fer un discurs emotiu on va encoratjar els alumnes a donar la volta al context causat per la pandèmia i a aprofitar l’ampli ventall d’oportunitats que ara se’ls obren a nivell professional. Entre d’altres aspectes, Mas va destacar el paper de la internacionalització dins un món que canvia a ritme vertiginós, i va afegir que ningú millor que els graduats del GNMI estan preparats per encapçalar-la.

Durant l’acte de graduació també va haver-hi moment pel reconeixement als alumnes més brillants de cada promoció. La Dra. Marta Segura, cap d’estudis del GNMI, va compartir amb tots els assistents els noms dels millors expedients acadèmics de cada promoció i també va recordar els alumnes guanyadors dels premis de pràctiques. Per la seva banda, i com és habitual, durant l’acte de graduació també es van anunciar els noms dels estudiants guanyadors dels premis TFG. El Dr. Joan Ribas, responsable acadèmic del Treball de Final de Grau, va recordar les guanyadores de la promoció 2020 i va desvetllar els noms dels guanyadors de la promoció 2021.

Pel que fa a la promoció 2020, que l’any passat ja van rebre un reconeixement online a causa de la pandèmia, van ser Laia Camps pel treball “Climate change impact analysis of food delivery service packaging in China”; Jana Arimany per “El món del viatge per a les persones amb necessitats especials de mobilitat”; i Mercè Capell per “Is the EU GSP+ program an effective tool in promoting good governance? The case of Pakistan”.

Pel que fa a la promoció 2021, els guanyadors van ser Marc Xaus per al treball “Orodispersible Powder in stick packs: A new drug delivery system to move away pharma products from being a commodity”; Borja Osuna  per al treball “Estrategia de e-fulfillment aplicado a Lidl en productos Food y Non-Food”; i Paula Martínez per al treball “Evolution of nationalistic bias in rhythmic gymnastics judging at different competition levels”.

Després de l’entrega de diplomes als graduats de totes dues promocions, va arribar un dels moments més especials de la tarda: el discurs dels representants dels alumnes. Mercè Capell i Pablo Claro per part de la promoció 2020, i Marina Duran i Oriol Vilalta per part de la promoció 2021 van arrencar somriures al públic al recordar els 4 anys de carrera en un discurs ple d’anècdotes del seu pas per la universitat.

L’acte es va tancar amb un breu parlament del Dr. David Sancho, vicerector adjunt al rector de la UPF i amb l’actuació del grup Kundala, que va entonar l’himne universitari Gaudeamus igitur.

We also recommend you