ESCI-UPF

Entrevista a Noèlia Puig

“ESCI-UPF tornarà a marcar la diferència envers altres centres”

  • 03/03/2021
  • 2 mins reading time
Relacions Internacionals Noèlia Puig
Noèlia Puig celebra 20 anys treballant a ESCI-UPF. / Foto: Arxiu ESCI-UPF

Noèlia Puig, responsable de la relació amb els estudiants que marxen d’intercanvi al departament de Relacions Internacionals, celebra 20 anys treballant a ESCI-UPF. En aquesta entrevista comparteix la seva experiència i els seus desitjos de futur cap a la institució que tan bé coneix.

Noèlia Puig treballa al departament de Gestió acadèmica d’ESCI-UPF. Dins l’àrea de Relacions Internacionals, s’encarrega de la relació amb els estudiants que marxen amb un programa d’intercanvi. També s’encarrega de la gestió de beques, títols, certificats acadèmics, matrícules, etc.

Fa 20 anys que va entrar a treballar a ESCI-UPF i en aquest temps ha viscut tots els canvis d’aquesta institució. Després de tant temps al centre, comparteix anècdotes i històries viscudes.

Quan vas entrar a la universitat, quines eren les teves funcions?

La primera vegada que vaig entrar a ESCI-UPF va ser a l’octubre de 1999. Vaig cobrir la baixa per maternitat d’una companya d’Administració i vaig estar fent les tasques de la recepció del centre durant 5 mesos. Després d’un any fora, vaig tornar-me a incorporar al febrer de 2001, de nou a la recepció, on vaig estar 6 anys! Tenir contacte directe i constant amb professors, alumnes i personal de l’escola m’agradava molt i va ser una època molt divertida i agradable.

Com ha evolucionat la teva feina?

De les tasques de recepció i donant suport a Administració i Gestió acadèmica vaig passar al departament de Relacions Internacionals. Aquest departament creixia molt i també els intercanvis internacionals d’estudiants, per això en Jordi Puig, cap de Relacions Internacionals, em va proposar formar-ne part. Va ser un pas important i encisador. Des de llavors, any 2007, estic a l’oficina de Relacions Internacionals donant suport als estudiants d’ESCI-UPF que marxen d’intercanvi i també m’encarrego de la gestió de beques, títols, certificats acadèmics, matrícules, etc. Estic molt contenta i satisfeta de la feina que realitzo.

Quins són els canvis més importants que has vist a ESCI-UPF en aquests 20 anys?

ESCI-UPF ha crescut en molts aspectes, el nombre d’estudiants regulars matriculats s’ha duplicat i el nombre d’estudiants estrangers s’ha incrementat exponencialment i això ha generat una necessitat de tenir més personal docent i d’administratiu. Al 2001 érem tres persones a Administració i ara en som 10!

L’edifici també ha canviat, s’han adaptat les aules, els espais comuns, i tenim espais verds que crec afavoreixen i donen un punt de distinció i confort al centre.

Hi ha algun moment d’aquests 20 anys que recordis especialment?

Crec que els actes de graduació són sempre especials. Veus els alumnes que sembla que faci dos dies que van venir per primer cop a matricular-se amb certa “por” del que serà la universitat i de cop i volta ja han acabat! Ja són graduats. Han passat quatre anys en els que has compartit amb ells converses i estones al despatx. És un dia especialment bonic per ells, però per nosaltres, personal acadèmic i d’administració, també és un moment de satisfacció i de compartir la seva alegria.

Tens alguna anècdota divertida?

Els anys que el departament de Justícia va llogar uns espais a l’edifici i jo estava a recepció estan plens d’anècdotes! Moltes d’elles inexplicables!

Quina és la part de la teva feina que més t’agrada?

M’agrada molt el contacte i la comunicació amb els estudiants. Som un centre petit i això fa que tinguem proximitat amb ells.

A l’oficina de Relacions Internacionals, a més, participem i compartim la il·lusió dels estudiants que han estat seleccionats amb una plaça per marxar d’intercanvi, també dels estudiants estrangers que venen a ESCI-UPF, així com el contacte amb els que ja s’han graduat. Quan venen a recollir el títol després d’uns anys, em fa especial il·lusió tornar-los a veure i saber com els va tot després del seu pas per ESCI-UPF.

Com veus el futur de la institució?

ESCI-UPF està implementant un pla estratègic que, de ben segur, farà que la institució torni a marcar la diferència envers altres centres. Els reptes hi són. Noves titulacions i noves maneres d’aprenentatge. Un món cada cop més exigent i innovador. Tots ens haurem d’esforçar per a seguir sent un centre de qualitat amb l’objectiu que els futurs estudiants rebin la millor formació possible.

We also recommend you