ESCI-UPF

La tornada a les aules d’ESCI-UPF

  • 21/09/2020
  • 1 min reading time
ESCI-UPF tornada a les aules
Foto: ESCI-UPF

Com cada any, el curs introductori per als alumnes de 1r del BDBI i del GNMI és el punt de partida del nou curs universitari a ESCI-UPF. Aquesta vegada, però, serà més especial que altres anys, ja que als nervis dels estudiants que comencen cal sumar-hi la tornada a les aules que havien quedat buides des del passat mes de març.

Amb l’objectiu de garantir la seguretat per a tota la comunitat ESCI-UPF, s’ha establert un protocol per tal de desenvolupar la tasca educativa amb els menors riscos possibles i la màxima normalitat que la situació permet. Entre les mesures de protecció sanitària enfocades a l’alumnat hi ha:

  • L’obligatorietat de portar mascareta

  • La col·locació de dispensadors de gel hidroalcohòlic a l’entrada de l’edifici i de les aules

  • L’increment de la freqüència de la neteja dels espais comuns

  • La ventilació dels espais

  • La col·locació de papereres per llençar-hi material EPI (mascaretes i guants) a cada planta de l’edifici

  • La senyalització dels lavabos per fer-ne un ús correcte

  • La limitació de l’aforament del bar i la terrassa per garantir el distanciament social

D’altra banda, aquest primer trimestre, els alumnes de 1r i 2n del GNMI faran les classes de manera presencial a la Sala d’actes, mentre que els alumnes de 3r i 4t combinaran la presencialitat i el seguiment online a la majoria d’optatives. En el cas de BDBI, els alumnes faran classes presencials amb distanciament. Per al segon i tercer trimestre es preveu una situació similar, tot i que podria variar en funció del què exigeixin les circumstàncies. En qualsevol cas, es comunicaran tots els canvis que es puguin donar.

A més, també s’ha dissenyat un pla d’atenció per als alumnes que es vegin obligats a seguir un aïllament temporal i està previst que, en cas de necessitat, la docència pugui passar a desenvolupar-se en línia. També s’ha adaptat l’avaluació contínua a tots els escenaris possibles: presencial, híbrida o online.

Per últim, els alumnes de 1r del GNMI i del BDBI tenen a la seva disposició la guia de l’estudiant, que els ajudarà a resoldre tots els dubtes sobre el funcionament de la universitat i consultar quins serveis i recursos els ofereix ESCI-UPF.

Garantir el bon inici del curs que tot just comença és feina de tots i per això des d’ESCI-UPF apel·lem a la responsabilitat individual i col·lectiva per minimitzar els riscos de contagi i facilitar la tasca docent.

We also recommend you