ESCI-UPF

Optimisme per al nou curs

  • 07/09/2020
  • 1 min reading time
Optimisme nou curs
Foto: Pixabay (wbe1951)

Albert Carreras, director d’ESCI-UPF, escriu en un article al Diari Ara que l’objectiu que ens ha de moure en aquests moments “és reduir les taxes de contagi per normalitzar satisfactòriament la vida econòmica, social, educativa i cultural”. És el moment de l’optimisme.

Després de mesos molt durs, de confinament, incertesa, por i caiguda econòmica i social, els titulars haurien de canviar i mostrar-nos que el got el podem veure mig ple. Hi ha molts fets que ens porten a ser optimistes: diverses vacunes en marxa, l’augment de les borses. L’aturada estival acostuma a ser un motiu de començar amb ganes i energies renovades la tornada a la feina i, donat que som “l’aneguet lleig” d’Europa, podem aprofitar aquest moment per demostrar que sabem fer les coses bé i que sabem anar cap endavant.

Ara és el moment de demostrar que sabem encarar els moments difícils amb responsabilitat: usar les mascaretes, rentar-nos les mans, respectar les distàncies. Així aconseguirem “sorprendre’ns i sorprendre”, però el que és més important “si podem acostar-nos a la normalitat en les activitats amb impacte econòmic (comerciar, gastar, invertir, estudiar, entretenir-nos), podrem tornar a treballar i créixer bé.”

Un missatge d’optimisme que ens mostra que hi ha llum al final del túnel i que amb covenciment, “prudència i confiança” demostrarem que “podem ser millors del què ens pensem i es pensen”.

We also recommend you