Albert Carreras, director d’ESCI-UPF, escriu en un article al Diari Ara que l’objectiu que ens ha de moure en aquests moments “és reduir les taxes de contagi per normalitzar satisfactòriament la vida econòmica, social, educativa i cultural”. És el moment de l’optimisme.
Després de mesos molt durs, de confinament, incertesa, por i caiguda econòmica i social, els titulars haurien de canviar i mostrar-nos que el got el podem veure mig ple. Hi ha molts fets que ens porten a ser optimistes: diverses vacunes en marxa, l’augment de les borses. L’aturada estival acostuma a ser un motiu de començar amb ganes i energies renovades la tornada a la feina i, donat que som “l’aneguet lleig” d’Europa, podem aprofitar aquest moment per demostrar que sabem fer les coses bé i que sabem anar cap endavant.
Ara és el moment de demostrar que sabem encarar els moments difícils amb responsabilitat: usar les mascaretes, rentar-nos les mans, respectar les distàncies. Així aconseguirem “sorprendre’ns i sorprendre”, però el que és més important “si podem acostar-nos a la normalitat en les activitats amb impacte econòmic (comerciar, gastar, invertir, estudiar, entretenir-nos), podrem tornar a treballar i créixer bé.”
Un missatge d’optimisme que ens mostra que hi ha llum al final del túnel i que amb covenciment, “prudència i confiança” demostrarem que “podem ser millors del què ens pensem i es pensen”.
Mercè Roca, cap d’estudis del GNMI, ha participat a la primera edició del Pint of Science que es va celebrar a mitjans de maig a Mataró, on va presentar els resultats de l’estudi sobre la moneda complementària REC.
Un any més, ESCI-UPF aposta per plasmar el curs acadèmic a través de la veu d’artistes plàstics que s’inspiren en la universitat per crear una estampa institucional. Enguany, l’artista encarregada de representar el curs 2022-2023 ha estat l’escocesa Jo Milne.
A partir del curs vinent, ESCI-UPF amplia la seva oferta formativa i oferirà el Grau en Negocis i Màrqueting Internacionals també amb docència 100% en anglès.
Leave a message