ESCI-UPF

ESCI-UPF s’adhereix al programa internacional Target Gender Equality

Target Gender Equality
Foto: UN Global Compact

ESCI-UPF fa un pas més en el seu compromís amb la igualtat de gènere amb l’adhesió al programa internacional Target Gender Equality, promogut pel Pacte Mundial de les Nacions Unides.

El programa Target Gender Equality del Pacte Mundial de les Nacions Unides té com a objectiu aprofundir en el compliment de la fita 5 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) amb què es vol aconseguir la igualtat entre els gèneres i empoderar a totes les dones i les nenes.

El programa permetrà a ESCI-UPF identificar les fortaleses i els àmbits de millora en termes d’acompliment en matèria d’igualtat de gènere a través de l’Eina d’Anàlisi de la Bretxa de Gènere (WEP). També permetrà participar en activitats de formació específiques per enfortir la representació i el lideratge de les dones en la organització. Facilitarà establir objectius organitzacionals ambiciosos i realistes en termes d’igualtat de gènere i comunicar els compromisos adquirits a tota la comunitat universitària. I, finalment, afavorirà crear una xarxa d’homòlegs, socis i experts de les Nacions Unides per donar suport a l’estratègia en matèria d’igualtat de gènere.

El programa Target Gender Equality té una durada d’un any aproximadament durant el qual es donarà suport a les entitats adherides en l’establiment i consecució d’objectius ambiciosos en termes de representació i lideratge de les dones a tots els nivells, a través d’una anàlisi d’acompliment, tallers per al desenvolupament de capacitats, aprenentatge entre iguals i el diàleg amb múltiples grups d’interès a escala nacional i internacional amb l’objectiu de millorar la representativitat i el lideratge de les dones.

El Pacte Mundial de Nacions Unides ha impulsat aquest programa a 19 països i ja compta amb més de 170 empreses compromeses. A Espanya, on fins el moment s’hi han unit 42 organitzacions, el programa està liderat per la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial i ESCI-UPF ha estat el primer centre universitari de tot l’estat a formar part d’aquesta iniciativa.

El Pacte Mundial és una crida a les empreses i organitzacions per a què alineïn les seves estratègies i operacions amb els 10 principis universals dels drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció. Compta a més amb el mandat de les Nacions Unides per promoure els Objectius de Desenvolupament Sostenible al sector privat.

ESCI-UPF n’és membre actiu des de l’any 2015 i ha publicat diversos articles que es poden consultar al repositori de la Càtedra Mango d’ESCI-UPF.

We also recommend you