ESCI-UPF

Presentació d’ESCI-UPF Igualtat

  • 04/03/2020
  • 1 min reading time
Igualtat
Xavier Carbonell, responsable d'ESCI-UPF Igualtat, i Laia Serradell, coordinadora de la mateixa unitat. / Foto: Arxiu ESCI-UPF

En el marc de la setmana del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, ESCI-UPF presenta una unitat creada com a servei especialitzat en matèria de polítiques d’igualtat de gènere.

ESCI-UPF Igualtat neix amb la voluntat de prevenir i solucionar conflictes de violència masclista, homofòbia, bifòbia i transfòbia. En aquest sentit, la Comissió de Polítiques d’Igualtat de Gènere d’ESCI-UPF, creada al maig de 2019, ha desenvolupat les eines per poder dur a terme aquesta tasca. Els documents específics que s’han presentat durant l’acte de posada en marxa d’aquesta unitat han estat la diagnosi, el pla d’acció, el protocol per prevenir i solucionar conflictes, entre d’altres recursos.

Durant la presentació, Albert Carreras, director d’ESCI-UPF, ha apuntat que la creació d’aquesta unitat respon a “nous costums, noves maneres de fer” i ha dit que d’aquí a uns anys no entendrem que ESCI-UPF Igualtat no hagués existit sempre. Per la seva banda, Xavier Carbonell, responsable d’aquesta unitat, ha explicat com ha sigut el procés de creació i tots els passos que s’han donat fins ara. També ha puntualitzat que la UPF i tots els centres adscrits estan alineats i treballant conjuntament en aquest tema, encara que cada centre treballi segons les seves particularitats. A continuació, Laia Serradell, en qualitat de coordinadora de la unitat ESCI-UPF Igualtat, ha compartit els detalls de la feina feta fins el moment: des dels objectius i funcions, fins als documents i protocol d’actuació. Cal remarcar la creació d’un correu electrònic específic per atendre les consultes i un espai habilitat a Aul@esci amb tota la informació relativa a aquest servei.

ESCI-UPF aposta, un cop més, per donar resposta a les demandes d’una comunitat universitària diversa. El servei d’ESCI-UPF Igualtat s’afegeix al Programa d’Inclusió, per a alumnes amb necessitats educatives específiques, o el servei d’atenció psicològica telefònica il·limitada i gratuïta que s’ofereix en col·laboració amb Fundación Salud y Persona.

We also recommend you