ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Judy, Coque Malla i museus

  • 31/01/2020
  • 2 mins reading time
Judy Garland
Foto: Infobae

La biografia de Judy Garland, el concert de Coque Malla al Razzmatazz i l’accés gratuït a alguns dels museus més emblemàtics de la ciutat són les principals propostes que us presentem a l’agenda d’aquesta setmana.

Aquest cap de setmana estrenem el mes de febrer i, segons les previsions, sembla que ho podrem fer en màniga curta (tot indica que al migdia fregarem els 20oC). Per això, us convidem a sortir al carrer i gaudir d’alguna de les activitats que s’organitzen per tot Barcelona. Les que més destaquem són:

Pel·lícules. Aquesta setmana us portem tres estrenes ben intenses. La primera és Judy, el biopic sobre la vida de Judy Garland. Trenta anys després d’haver saltat a la fama sent una nena amb El mago de Oz, l’actriu decideix fer gira de concerts a Londres. Tot i tornar-se a trobar a la cresta de l’onada, Garland viu en una muntanya russa permanent a causa dels seus problemes econòmics, la seva addicció als fàrmacs i perquè les obligacions professionals l’obliguen a allunyar-se dels fills. La pel·lícula fa una colpidora radiografia dels últims anys de l’actriu, una de les moltes joguines trencades de Hollywood, que Renée Zellweger (nominada als Oscars) interpreta de forma magnífica.

Una altra estrena encara més dramàtica que l’anterior és Un momento en el tiempo – Waves. La pel·lícula retrata els problemes d’una família afroamericana i la manera com gestionen les emocions, especialment els dos fills, que tot just surten de l’adolescència. Un dels punts forts d’aquest drama és que, tot i la duresa dels temes que planteja, no va a buscar la llagrimeta fàcil.

Per últim, també trobareu l’espanyola Adú, que té Àfrica com a gran protagonista. A través de tres històries que s’acaben trobant, la pel·lícula posa de manifest alguns dels problemes que més afecten el continent. A Adú hi trobareu dos nens que intenten escapar-se d’amagat per trobar una vida millor, centenars de persones que busquen creuar la tanca de Melilla per poder entrar a Europa i un activista mediambiental que intenta evitar la caça furtiva d’espècies protegides.

Concerts. Divendres, el festival Guitar Bcn 2020 porta el madrileny Coque Malla al Razzmatazz. Líder de la banda Los Ronaldos als anys 80, ja fa temps que actua en solitari pels escenaris de mig món. Aquesta vegada aterra a Barcelona per presentar el disc ¿Revolución? i, si us agraden les seves cançons iròniques i amb un punt canalla, sapigueu que les entrades s’estan acabant.

D’altra banda, dissabte a les 21.30h el músic de Sant Joan Despí Joe Crepusculo portarà el seu ritme tecno pop a la sala Apolo. En una gira on celebra els 10 anys de carrera en solitari, portarà un recull de les seves cançons més irreverents que us faran ballar des del primer minut.

Activitats. Aquest cap de setmana s’havia de celebrar a Barcelona l’Any Nou xinès, però a causa de la crisi sanitària que està vivint el gegant asiàtic, els organitzadors han decidit suspendre totes les activitats en solidaritat amb les persones afectades pel coronavirus de Wuhan.

De totes maneres, tot i que les acolorides celebracions de l’Any Nou xinès eren un dels plats forts del cap de setmana, també trobareu alternatives per sortir de casa.

Dissabte dia 1 l’Ajuntament de Barcelona impulsa la iniciativa Obrim carrers, que tallarà el trànsit d’algunes de les vies més conegudes de la ciutat per lluitar contra l’emergència climàtica. “Obrim carrers” es farà el primer cap de setmana de cada mes de 17h a 21h i, en aquesta ocasió, els carrers que abandonaran els cotxes per omplir-se de gent seran els de Gran de Gràcia i Via Laietana.

A més, com que és el primer cap de setmana del mes, alguns dels museus més emblemàtics de la ciutat fan jornada de portes obertes el diumenge. Entre d’altres, tindreu l’entrada gratis al MNAC, el Museu Picasso, el CCCB, el MUHBA o el Born CCM.

Diumenge també teniu la possibilitat d’acostar-vos a algun dels dos markets que us proposem: el Fleadonia, al Raval, on trobareu gangues de tota mena; i el Two Market que s’organitza a l’Ovella Negra de Marina, on trobareu tots els productes a 1€.

Bon cap de setmana!

We also recommend you