ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Instruments, cinema i videojocs

  • 17/04/2020
  • 4 mins reading time
Instruments, cinema i videojocs
Foto: Flickr (Your Best Digs)

A l’agenda d’aquesta setmana hi trobareu idees per animar-vos a treure la pols als instruments que teniu per casa i convertir-vos en els nous Stay Homas. També hi ha propostes per viure la màgia del cine des de casa i un bon grapat de videojocs gratuïts per passar millor el confinament.

Tot i que la gran majoria seguim sense moure’ns de casa, la tornada de Pasqua ha estat dura: a principis de setmana hem descobert que ens tocarà celebrar Sant Jordi amb màniga curta i sandàlies (ja que la diada s’ha posposat al 23 de juliol), i hem rebut la notícia de la més que probable cancel·lació de molts festivals programats per a l’estiu (per no parlar de les festes majors, que comencen a penjar d’un fil…).

Malgrat aquest panorama, i tot i que el coronavirus ens fa l’agenda cada dia més difícil, hem recollit algunes idees perquè seguiu passant la quarantena tan distrets com sigui possible:

Música. Si una cosa ens ha portat el confinament són els milers de directes d’Instagram amb música per a tots els gustos. Pocs grups deuen quedar al país que no s’hagin plantat davant d’una càmera i ens hagin intentat animar una estona amb les seves cançons. I, si ells ho fan, per què no us hi atreviu també vosaltres?

Segur que en algun racó de casa, més d’un hi teniu una guitarra desafinada, un dels indestructibles teclats electrònics Yamaha o qualsevol element digne de convertir-se en un instrument de percussió (sinó mireu com els Stay Homas han convertit el cubell de fregar en uns bongos!).

Doncs bé, si us els mireu de prop, podreu sentir com tots ells us demanen a crits Play it again, Sam! I és que no hi ha res millor que un confinament per aprendre (o reaprendre) a tocar un instrument, ja que de temps, anem sobrats. Per ajudar-vos en aquest noble propòsit trobareu apps com Fender Play, que ofereix tres mesos de classes gratis si us la baixeu abans del 20 d’abril, o Minimoog Model D per experimentar amb els sintetitzadors; cursos online a pàgines com Gourses o una infinitat de tutorials a Youtube.

Però si sou durs d’oïda o no teniu instruments a mà, aquest dissabte també podeu escoltar el concert benèfic “One World: Together At Home” que organitzen l’OMS i Global Citizen i que tindrà lloc a les 19h des de Los Angeles (2h de la matinada a casa nostra). El concert es podrà seguir en streaming des de plataformes com Youtube, Amazon Prime Video o Apple TV i hi actuaran Lady Gaga, Billie Eilish, J Balvin, Andrea Bocelli o Elton John, entre d’altres.

De la gran pantalla a la TV. A banda de les sèries i pel·lícules que podeu veure per les plataformes online, us portem tres propostes que, de normal, només podríeu veure a les sales de cinema.

El Festival de Cinema Fantàstic de Sitges ha posat en marxa la iniciativa Sitges Countdown, on cada dia comparteixen un curtmetratge de gènere fantàstic de directors que han participat en alguna de les 52 edicions del festival. Trobareu els curts al canal de Youtube del festival i els podeu veure de manera gratuïta.

Un altre festival, l’In-Edit, dedicat als documentals de temàtica musical, ha engegat In-Edit TV. En aquesta plataforma podreu veure més de 150 documentals, entre els quals hi ha algunes de les pel·lícules projectades en les anteriors edicions del festival. N’hi ha uns quants que són gratis (si teniu el carnet de Biblioteques s’amplia encara més l’oferta gratuïta) i sinó, només us costaran entre 2€ i 3€.

D’altra banda, els Cines Renoir estan programant cada setmana un festival temàtic gratuït. Aquesta setmana està dedicat als documentals, però també hi trobareu una selecció de pel·lícules espanyoles, curts o els clàssics de Charles Chaplin, entre d’altres.

Per últim, us parlem de la iniciativa Sala Virtual de Cine, que han impulsat els cinemes Verdi i la productora Contracorriente Films. Com que ja fa un mes que les sales de cine estan tancades, 70 sales de tot el país han decidit adherir-se a aquesta plataforma per oferir les estrenes que, si no estiguéssim confinats, podríem veure al cine. Les entrades costen 6,95€ (el què costaria el preu d’una entrada entre setmana) i els beneficis es repartiran entre totes les sales. Les pel·lícules que us descarregueu estaran disponibles durant tres dies i les podreu veure en 4 dispositius alhora.

Videojocs. I per acabar, us deixem unes quantes recomanacions per matar les hores entre videojocs. Per ser una mica originals, us proposem alternatives a clàssics com Mario Kart, FIFA o Grand Theft Auto, que no necessiten ni presentació.

D’una banda teniu les grans estrelles de la quarantena, Sims 4 i Animal Crossing. Tots dos són una sèrie de videojocs de simulació social i, en temps de confinament, us permeten somiar en fer vida fora de les quatre parets de casa. A més, als Sims, hi ha gent que està fent autèntiques meravelles: des de recrear el lluminós pis de Plats Bruts fins al sinistre motel de Psicosi.

D’altra banda, avui és l’últim dia per descarregar-vos de manera gratuïta Assassin’s Creed II per a PC, el clàssic videojoc d’Ubisoft amb què us posareu a la pell de l’assassí Ezio Auditore da Firenze i que us transportarà a la Itàlia del Renaixement. Altres jocs que trobareu en descàrrega gratuïta són els videojocs d’acció bèl·lica en primera persona Call of Duty: Warzone o Destiny 2 o, canviant de temàtica, Wheels of Aurelia, una road trip a mig camí de la novel·la gràfica que us portarà a recórrer la costa italiana dels anys 70 amb cotxes de somni i una bona banda sonora.

Bon cap de setmana!

We also recommend you