ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Viatges a 360º, formació en pijama i desafiaments culinaris

  • 03/04/2020
  • 4 mins reading time
Viatjar, formació i cuina
Foto: Pexels (Porapak Apichodilok)

Encarem la Setmana Santa amb una nova agenda de confinament. Aquesta setmana us fem viatjar des del sofà de casa, us descobrim cursos de formació online gratis i, per als més atrevits, us expliquem com convertir-vos en mestres dels fogons.

En condicions normals, aquest cap de setmana començaríem les vacances de Setmana Santa. Alguns de vosaltres potser teníeu pensat marxar a fora o havíeu programat alguna excursió al mar o la muntanya. Però és evident que la situació no és normal. Així doncs, no ens queda altre remei que passar-nos les vacances de Pasqua tancats a casa i, per fer-ho més suportable, us hem seleccionat algunes idees per passar l’estona:

Viatjar (des del sofà). De la mateixa manera que Aladdin viatjava pel món a sobre de la seva catifa màgica, vosaltres podeu fer una cosa similar des del sofà de casa. Sabem que no és el mateix que agafar un avió, però us portem maneres d’anar ben lluny sense que us hagueu de moure gaire.

La primera és a través de les pel·lícules. Com que n’hi ha milers que parlen de viatges o que estan ambientades en els llocs més recòndits del planeta, us en proposem 5: Memorias de África, tot un clàssic amb Meryl Streep i Robert Redford; La sal de la tierra, un documental sobre les expedicions i les fotografies de Sebastião Salgado; Viaje a Darjeeling, un colorit viatge en tren per l’Índia de la mà de Wes Anderson; Hacia rutas salvajes (Into the Wild) per treure el vostre costat més aventurer; i Up, la pel·lícula de Pixar que demostra que mai és massa tard per sortir a descobrir món.

Una altra bona opció són les sèries. Us destaquem aquelles que a través del menjar ens apropen a cultures d’arreu del món: Ugly Delicious, Somebody Feed Phil i Chef’s Table de Netflix o Anthony Bourdain: No Reservations i Parts Unknown que trobareu a Youtube.

I, per últim, us ensenyem tres eines que us permetran veure ciutats, monuments i paratges naturals a 360º i amb un sol clic. A banda de fer servir Google Maps per saber quin és el camí més curt per arribar a destinació, l’aplicació també permet convertir-vos en exploradors sense sortir de casa gràcies a l’opció Google Maps Treks. Dues altres webs que es complementen bé amb la pàgina de Google són You Visit i Air Pano, que ofereixen vistes panoràmiques de diferents paratges dels 5 continents. Així doncs, només us cal una bona connexió a internet per descobrir noves destinacions i planificar quin serà el vostre proper viatge quan tot això acabi.

Formació online. Després de passar l’estrès dels exàmens i començar a adaptar-vos a les classes telemàtiques, és possible que durant aquestes vacances trobeu a faltar alguna activitat per entrenar les neurones i que alhora us faci passar més ràpid les hores. Una bona alternativa és posar-vos a fer algun curs d’allò que sempre heu volgut fer, però pel què mai havíeu trobat temps.

No us costarà trobar cursos de formació online per començar o millorar un idioma, treure el vostre costat més creatiu o aprofundir en algun aspecte dels vostres estudis que us cridi l’atenció. Però com que internet és un pou sense fons, us recomanem algunes pàgines on podeu començar la vostra recerca.

La primera és MOOC, la pàgina que recull els cursos de formació online i gratuïts que ofereixen les universitats d’arreu del món. La plataforma que fa servir MOOC és Coursera, on a banda dels cursos de les universitats també en trobareu d’empreses tan conegudes com Google, IBM o SAS. A més, hi ha cursos que ofereixen la possibilitat d’obtenir un certificat que acredita la vostra formació.

A Miríadax trobareu cursos de formació online gratis que ofereixen un bon número d’institucions iberoamericanes. Les àrees de coneixement van des de les humanitats als negocis passant per la tecnologia o el desenvolupament sostenible.

Pel que fa a cursos de pagament, us deixem Domestika i Foxize. A la primera web hi trobareu cursos creatius, ja sigui d’il·lustració, de disseny o de màrqueting. Els preus no són gaire cars i, a més, la majoria estan en oferta. A Foxize, en canvi, trobareu cursos orientats als negocis i al màrqueting, i un ventall de preus bastant ampli, tot i que la majoria van dels 15€ als 40€.

Receptes. Si en aquestes setmanes heu estat atents a ESCIUPFNews, haureu vist que cada dia, de dilluns a divendres, us portem una recepta perquè desenvolupeu les vostres dots culinàries mentre dura el confinament. Si sou uns amants de la cuina i ja heu practicat amb les receptes dels #Coronafoodies, potser us ve de gust encarar reptes més complicats.

Alguns dels xefs més famosos han decidit compartir el secret dels seus plats a les xarxes socials. Al perfil d’Instagram #YoMeQuedoEnCasaCocinando cada dia trobareu un cuiner disposat a explicar-vos com fer que els vostres plats siguin d’estrella Michelin.

D’altra banda, a través de Twitter, Ferran Adrià està penjant vídeos on dona consells de cuina i comparteix receptes que temps enrere havien fet d’El Bulli el millor restaurant del món. Altres xefs estrellats que estan compartint receptes a Instagram són Jordi Roca, el petit dels germans del Celler de Can Roca que s’encarrega de les postres, i Dani García, propietari dels restaurants Bibo i Lobito de Mar, que compta amb tres estrelles Michelin.

Bones vacances confinades!

We also recommend you