ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Star Wars, Ramon Mirabet i Shopping Night

  • 19/12/2019
  • 2 mins reading time
Star Wars
Foto: Wikimedia Commons

L’última pel·lícula de la saga Star Wars és el gran reclam de l’agenda d’aquesta setmana. Però també hi trobareu un parell de pel·lícules més, un concert de Ramon Mirabet a Santa Maria del Mar i activitats com la Shopping Night.

La tortura dels exàmens ja s’ha acabat i, tant si us han anat bé com malament, el que està clar és que podeu començar a gaudir de les vacances de Nadal. Però abans d’empatxar-vos d’escudella, canelons i torrons de tot tipus, no teniu excusa per aprofitar el cap de setmana amb alguna de les activitats que us proposem. Les que més destaquem són:

Pel·lícules. La gran estrena de la setmana, com us podeu imaginar, és Star Wars: el ascenso de Skywalker. La novena i última entrega de la saga posa punt i final a les aventures intergalàctiques que han enganxat els espectadors d’arreu del món generació rere generació. No us volem desil·lusionar però, segons les crítiques, sembla ser que el final és força descafeïnat i no fa justícia a l’èpica de la saga. De totes maneres, Star Wars és Star Wars i aquesta és una pel·lícula que cal anar a veure ni que sigui per sortir criticant com es carrega l’essència de les originals de George Lucas. Hi podreu veure l’enfrontament final entre Rey i Kylo Ren, però no faltaran les aparicions de personatges entranyables com C3PO, R2-D2 o Chewie.

Si (incomprensiblement) preferíssiu anar al cine a veure una altra pel·lícula, també s’estrena Escuadrón de la muerte. L’acció se situa al 2009 durant la invasió nord-americana de l’Afganistan, on un grup de joves soldats queden captivats per la manera de liderar l’esquadró del nou cap militar. Està clar que si no us agraden les pel·lícules bèl·liques us avorrireu molt, però s’ha de dir que a diferència de moltes altres, aquesta té un discurs crític amb el paper de l’exèrcit i les conseqüències de convertir nois molt joves en màquines de matar.

Per últim també trobareu Dios mío, ¿pero qué te hemos hecho… ahora?, la segona part de la comèdia francesa que va ser tot un èxit el 2014. Aquesta vegada el matrimoni Verneuil haurà d’encaixar la notícia que les seves 4 filles (casades respectivament amb un xinès, un algerià, un israelià i un senegalès) han decidit marxar a viure lluny de casa. Per evitar-ho, traçaran un pla força esbojarrat.

Concerts. Divendres, Estrella Morente actuarà al Palau de la Música dins el Voll-Damm Barcelona Jazz Festival, que té una sèrie de concerts dedicada al món del flamenc. La cantaora granadina torna a Barcelona després de l’èxit del seu últim disc de coples, que ja va venir a presentar la primavera passada, i repassarà alguns temes clàssics d’aquest gènere.

D’altra banda, dissabte 21 Santa Maria del Mar es convertirà en escenari musical. A les 21h del vespre Ramon Mirabet posarà la veu a aquest concert de Nadal tan especial acompanyat de 7 músics i oferirà cançons que normalment no inclou en el seu repertori.

Activitats. Avui dijous, des de les 19h i fins a mitjanit, podreu gaudir de La Nit del Passeig de Gràcia, el que abans era la Barcelona Shopping Night. En aquesta edició els organitzadors han decidit canviar una mica el format i donar-li un nou aire, a banda de triar unes altres dates per acostar-se molt més al Nadal. Hi trobareu més de 30 botigues obertes, a banda d’activitats, concerts i una ruta gastronòmica amb plats elaborats per xefs de primer nivell (aquesta part culinària, la podreu assaborir fins el dia 22).

Aquest cap de setmana se celebra el Dress Your Wall, el mercat d’obra gràfica que organitza Miscelanea al Raval. Dissabte i diumenge de 11h a 20h podreu comprar il·lustracions de més de 150 artistes del panorama local i internacional, fer-vos la vostra pròpia serigrafia i participar en el sorteig d’una selecció d’obres valorada en 400€. Tampoc hi faltarà música en directe i estands de menjar i beure.

Per acabar, us volem proposar una activitat fora de Barcelona. Com ja heu pogut llegir a ESCIUPFNews, el proper 21 de desembre tindrà lloc la presentació del Licor Cardona. A les 16h, al Centre Cardona Medieval tindreu l’oportunitat de tastar-lo i conversar amb l’alumni Anna Vidal sobre com ha viscut el repte de tirar endavant un projecte d’emprenedoria.

We also recommend you