Business

Política comercial de la UE 2014-2019

  • 16/12/2019
  • 1 min reading time
Malmström
L'excomissària europea de Comerç de la UE, Cecilia Malmström. / Foto: Flickr (Friends of Europe)

En un article publicat al diari ARA, Albert Carreras fa balanç del mandat de Cecilia Malmström com a Comissària Europea de Comerç de la Unió Europea. Tal com recull el professor Ramon Xifré en el seu últim article a ESCIUPFNews, Malmström va fer les seves darreres aparicions públiques com a comissària en dos actes que van tenir lloc a Barcelona a finals de novembre. En aquests actes, la comissària va repassar tant els èxits assolits com els afers pendents que haurà d’afrontar el seu successor.

Dels aspectes que Malmström va tractar en les conferències de Barcelona, Carreras en destaca les dures negociacions del TTIP, que finalment no van arribar a bon port. Així mateix, parla de l’atac de Trump al multilateralisme i, per tant, a la política que defensa l’OMC.

Carreras també subratlla la proliferació de tractats de lliure comerç bilaterals que la UE ha signat durant el mandat de Malmström (Mercosur, Canadà, Japó, Singapur, Sud-àfrica i Vietnam), fet que demostra que “ens movem cap a un sistema de bilateralitats generalitzades”. Amb tot, indica que la comissària va defensar els nous tractats bilaterals com la millor forma de pressionar els Estats Units perquè tornin al multilateralisme.

A tall de conclusió i pel què es desprèn de les paraules de Malmström, el director d’ESCI-UPF assenyala que a dia d’avui la prioritat europea és retornar a un comerç arbitrat per l’OMC.

We also recommend you