Avui, dimarts 10 de desembre, la sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) acull la sessió de recepció d’Albert Carreras com a membre numerari de la secció de Filosofia i Ciències Socials.
Amb més de 100 d’anys d’història, l’IEC es defineix com “una corporació acadèmica, científica i cultural que té per objecte l’alta recerca científica i principalment la de tots els elements de la cultura catalana”.
La institució de l’IEC centra la seva activitat en la promoció i desenvolupament de la recerca i, a més del seu caràcter divulgador, també acull iniciatives que estan en estreta relació amb la investigació i la cultura.
Albert Carreras és economista, catedràtic d’Història i Institucions Econòmiques a la UPF i director d’ESCI-UPF des de juliol de 2019. Al llarg de la seva trajectòria professional ha compaginat la docència, la recerca i diversos càrrecs a la universitat. També ha estat (entre 2011 i 2016) Secretari d’Economia i Finances i Secretari General del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.
L’acte d’avui comptarà, entre d’altres, amb la presència d’Andreu Mas-Colell que respondrà al discurs d’Albert Carreras “L’economia catalana: una visió plurisecular”.
Aquest curs acadèmic, el professor del GNMI i cap de Qualitat, Jordi Puig, compleix 25 anys a ESCI-UPF. Per celebrar aquesta fita hem parlat amb ell sobre els canvis que ha viscut la universitat al llarg d'aquest temps.
Mercè Roca, cap d’estudis del GNMI, ha participat a la primera edició del Pint of Science que es va celebrar a mitjans de maig a Mataró, on va presentar els resultats de l’estudi sobre la moneda complementària REC.
Un any més, ESCI-UPF aposta per plasmar el curs acadèmic a través de la veu d’artistes plàstics que s’inspiren en la universitat per crear una estampa institucional. Enguany, l’artista encarregada de representar el curs 2022-2023 ha estat l’escocesa Jo Milne.
Leave a message