Un 3 d’octubre de fa vint-i-cinc anys ESCI-UPF arrencava la seva activitat a les aules. El projecte havia començat a agafar forma uns quants mesos abans gràcies als esforços del conseller Antoni Subirà, el director del COPCA Antoni Rovira i el vicerector de la UPF Josep Maria Rosanas.
Els primers estudiants que van posar els peus a ESCI-UPF van trobar una institució força diferent a la què coneixem actualment. La universitat encara no tenia edifici propi, així que les primeres classes es feien a un pis al carrer Tuset. La titulació universitària encara no estava homologada i el personal de la casa, a banda del professorat, es podia comptar amb una sola mà. D’entre aquestes persones destaquen Antoni Rovira, primer gerent de la institució, i Marta García vinculada a la universitat des del primer dia i actualment responsable de la gestió econòmica d’ESCI-UPF.
Els integrants d’aquella primera promoció tenen avui al voltant de 45 anys i molts d’ells segueixen vinculats en major o menor mesura a la universitat. Alguns d’ells, de fet, encara els podreu trobar al centre. És el cas dels professors Oriol Castells i David Cosculluela, el gerent Nacho Dualde i el director de Comunicació Christian Rovira.
Aquest curs acadèmic, el professor del GNMI i cap de Qualitat, Jordi Puig, compleix 25 anys a ESCI-UPF. Per celebrar aquesta fita hem parlat amb ell sobre els canvis que ha viscut la universitat al llarg d'aquest temps.
Mercè Roca, cap d’estudis del GNMI, ha participat a la primera edició del Pint of Science que es va celebrar a mitjans de maig a Mataró, on va presentar els resultats de l’estudi sobre la moneda complementària REC.
Un any més, ESCI-UPF aposta per plasmar el curs acadèmic a través de la veu d’artistes plàstics que s’inspiren en la universitat per crear una estampa institucional. Enguany, l’artista encarregada de representar el curs 2022-2023 ha estat l’escocesa Jo Milne.
Leave a message