ESCI-UPF

Gràcies i bona sort

Xavier Cuadras, director d’ESCI-UPF, s’acomiada després de 14 anys a la institució

Xavier Cuadras comiat
Xavier Cuadras en el seu despatx. / Foto: Arxiu ESCI-UPF

Doctor en Economia per la University of York, professor d’Economia de la UPF, ha dirigit projectes de recerca sobre temes diversos, a més de ser autor de nombrosos articles i llibres. En aquesta carta s’acomiada de la comunitat d’ESCI-UPF recordant tots els que han treballat amb ell, estudiants, alumni i familiars.

La meva etapa com a director d’ESCI-UPF arriba al seu final i penso que he tingut molta sort d’haver pogut participar en aquest projecte tan engrescador.

A finals de l’any 2005 vaig ser nomenat, a proposta de l’aleshores Rector de la UPF Josep Joan Moreso, pel Patronat d’ESCI-UPF que presidia en aquell moment el Conseller Josep Huguet. He d’agrair-los a tots dos i a la resta de membres del Patronat la confiança que van dipositar en mi en posar-me al capdavant de la nau. Una nau que, per cert, estava molt ben encaminada gràcies a l’excel·lent tasca dels meus predecessors, els professors Josep Maria Rosanas i Jaume Garcia, i del que fou gerent i veritable timoner de la institució des de la seva creació fins l’any 2009, Antoni Rovira. La feina de tots tres ha fet que la meva fos molt senzilla i és just que els ho agraeixi en aquests moments. Sempre he pensat que una gran part de l’èxit de qualsevol projecte es troba en el seu bon començament. I deixeu-me que us digui que la institució que jo vaig trobar estava molt ben començada.

El meu agraïment més sincer és també per a totes les persones que han format part de l’equip al llarg de tots aquests anys. Sense menystenir la seva gran professionalitat i la seva enorme dedicació, deixeu-me que en destaqui la seva empatia i la seva calidesa. Treballar amb ells ha estat molt fàcil i plaent i creieu-me quan us dic que a ESCI-UPF hi deixo molt bons amics, que és el millor que es pot dir quan es marxa d’algun lloc.

Als nostres estudiants i graduats i a les seves famílies els ho devem tot. Ells són la raó de ser del que fem cada dia i mai els agrairem de forma suficient la manera com ens fan confiança per a la seva formació universitària i els seus projectes professionals. És cert que els exigim molt, i des del mateix moment de l’entrada als nostres graus, però ens ho tornen multiplicat per un factor de molts dígits. No hi ha satisfacció més gran per a un acadèmic que veure com els estudiants aprenen unes coses i els graduats després te n’ensenyen de noves. Ensenyar i, sobretot, aprendre: aquest és el nucli dur de l’experiència universitària, també al nostre centre.

E la nave va… i la vida continua i ha arribat el moment de baixar del vaixell i passar el relleu. Han de venir noves persones i noves idees i projectes que de ben segur enriquiran la institució. Modestament, vull creure que amb el meu treball he contribuït a fer-la una mica millor. El que sí que sé segur és que les vivències acumulades al llarg de tots aquests anys amb els amics d’ESCI-UPF m’han ensenyat moltes coses que em serviran per continuar el meu camí, sempre endavant.

Moltes gràcies a tots, amics!!!

We also recommend you