ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Avengers, aperitius i sevillanes

  • 25/04/2019
  • 3 mins reading time
Foto: Ralph Leonard Poon

Les estrenes de la setmana tenen un clar protagonista: l'última pel·lícula dels Avengers. A la secció concerts hi trobareu música per a tots els gustos, des de house fins a cantautors i dj; i com a activitats us proposem una escapada al jardí botànic, markets i la Feria de Abril.

Donem el tret de sortida als últims dies del mes d’abril encara descol·locats per les vacances de Setmana Santa. Amb la pluja d’aquests últims dies, les activitats han sortit com bolets: deu ser que la ciutat ja té ganes de bon temps (tot i que està costant d’arribar). Així doncs, trobareu un munt de propostes per aprofitar el cap de setmana entre les quals sobresurt una Feria de Abril… que s’acabarà al maig. Les propostes que destaquem són:

Pel·lícules. L’estrena més esperada de la setmana és Vengadores: Endgame, la quarta i última entrega d’aquesta saga de l’univers Marvel. Una pel·lícula carregada d’acció on els superherois intentaran restaurar l’ordre de l’univers d’una vegada per totes i on es resolen totes les trames obertes al llarg de les aventures dels Avengers.

Aquest cap de setmana també s’estrena Gloria Bell, un remake dirigit per Sebastián Lelio, el mateix de la pel·lícula original (Gloria). Julianne Moore encarna la protagonista, una dona divorciada que ronda els 50 i que es distreu a les nits anant a ballar a discoteques de Los Angeles. El que ella no s’espera és que en una d’aquestes nits hi pugui trobar l’amor…

Una altra de les novetats a la cartellera és Buñuel en el laberinto de las tortugas, una pel·lícula d’animació que s’endinsa en la biografia del gran cineasta Luis Buñuel i de l’execució del seu projecte cinematogràfic de Las Hurdes. En definitiva, una obra de cinema dins el cinema que a través de l’animació aconsegueix humanitzar i apropar-nos la figura del director espanyol.

Per últim, com ja us avançàvem la passada agenda, durant aquests dies i fins al 30 d’abril se celebra el BCN Film Fest als cinemes Verdi de Gràcia, una proposta ideal per gaudir de bon cinema per només 2,90€ .

Concerts. No tot són exposicions, al Caixafòrum. Divendres 26 a les 22h hi actuarà Huerco S., un dels màxims exponents del house experimental. Dins el cicle DNIT, el músic nord-americà presentarà el seu nou projecte, Pendant, on aborda la música ambient des d’una perspectiva diferent a la què estem acostumats. També divendres, a les 21.30h a la Farga de l’Hospitalet, les Festes de Primavera són les encarregades de portar en concert Rozalén. L’artista espanyola ha revolucionat la cançó d’autor a través de ritmes molt variats i lletres que tracten temes socials i reivindicatius, des del feminisme a la memòria històrica.

El cap de setmana, en canvi, els concerts vénen marcats per l’aperitiu. El Primavera Sound escalfa motors amb la col·laboració d’Aperol Spritz: dissabte 27 a partir de les 19h de la tarda Miqui Puig i ACP posaran música a la primera edició dels Aperitius del Primavera Sound a La Forastera, a tocar del Razzmatazz. D’altra banda, a les 12.00h de diumenge torna una nova edició de l’Últim Vermut del Mes al Mercat dels Encants. Aquesta vegada Cooncert.com i Cinzano us porten en concert el directe de l’excèntric Joan Colomo.

També us destaquem el Telefèric Fest, un festival que compta amb la participació d’artistes del panorama nacional que aquest any celebra la 2a edició. Des del 26 d’abril al 5 de maig, Badalona i Montgat seran els escenaris per on passaran músics com Maika Makovski, Roger Mas o els Azucarillo Kings.

Activitats. Si us desviviu pels vestits de faralaes i els barrets cordovesos, si se us en van els peus quan sonen les primeres notes de A bailar sevillanas i quan us diuen manzanilla no penseu en una infusió sinó en el vi: arriba la vostra setmana de glòria. Des del divendres 26 d’abril fins al 5 de maig, al Parc del Fòrum s’instal·laran les casetes, carpes i atraccions de la Feria de Abril de Barcelona. Per als més escèptics a posar els peus en aquest esdeveniment, us podem encoratjar dient que l’accés és gratuït i que amb un got (o dos) de rebujito, tot passa millor.

Sense treure importància a una de les activitats destacades de diumenge, les eleccions generals, també podeu aprofitar el dia amb alguna de les següents propostes. La primera és el Planta’t al Botànic, la festa gratuïta que organitza el Jardí Botànic de Barcelona a l’aire lliure i que serveix per donar la benvinguda a la primavera (encara que no sembla que el temps acompanyarà) i celebrar els 20 anys de l’espai. Entre les activitats del programa hi ha una visita guidada pel jardí i una plantada de flors, i no hi faltaran la música i les foodtrucks.

I per últim, no ens oblidem dels markets: les cites per a aquest diumenge són el GIVE’ME 5 The Supermarket, on podreu trobar gangues per sota dels 5€ i que es farà al centre comercial Centre de la Vila de (al costat del Port Olímpic); l’On the Garage que, com sempre, acull l’Ovella Negra de Marina i el market de vinils de segona mà Hola Sundays! que organitza l’hotel OD a la seva terrassa.

Bon cap de setmana!

We also recommend you