ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Una Setmana Santa cultural

  • 11/04/2019
  • 4 mins reading time
Foto: Alexas

Aquesta setmana tenim una agenda carregada d’iniciatives culturals per fer al llarg de les vacances. A més de les habituals propostes de cinema, música i activitats vàries, també trobareu esdeveniments relacionats amb la Diada de Sant Jordi.

Abans d’anar-nos-en de vacances us deixem una llista de propostes per a aquest cap de setmana i la setmana vinent que podreu aprofitar tots aquells qui no decidiu fer les maletes i marxar fora alguns dies. I és que la Setmana Santa no només són processons, passos i cucurulles de natzarens (que actualment recorden més al KKK que als penitents). La Setmana Santa també és un moment ideal per aprofitar la gran oferta cultural de la ciutat i el bon temps primaveral. Així doncs, les propostes que destaquem són:

Pel·lícules. Aquest divendres arriba a la cartellera La profesora de parvulario. La pel·lícula narra la història d’una professora de preescolar que se n’adona que un dels seus alumnes és un nen prodigi. La mestra es bolcarà en l’aprenentatge del nen perquè pugui desenvolupar tot el seu talent, malgrat la incomprensió del seu entorn familiar. A banda de les bones crítiques a la direcció de Sara Colangelo, la pel·lícula ha estat aclamada per la brillant actuació de Maggie Gyllenhaal en el paper de la protagonista.

Aquest cap de setmana també s’estrena Quiero comerme tu páncreas. Darrere aquest títol intrigant s’hi amaga un anime japonès. Aquells que creieu que l’animació (i l’anime en particular) és cosa de nens o de frikis hauríeu de donar-li una oportunitat a aquesta pel·lícula. Tot i tractar-se d’un drama romàntic amb la mort com a protagonista, en realitat la cinta és un homenatge a la vida i l’amistat. La història gira al voltant d’una particular relació entre dos estudiants amb caràcters oposats que neix a partir d’un secret: la malaltia terminal de Sakura, la noia protagonista. I és que qui ha dit que les pelis d’animació no poden tocar la fibra?

Durant la Setmana Santa també trobareu propostes cinematogràfiques interessants. Dijous 18 d’abril s’estrena La espía roja. La incombustible Judi Dench protagonitza aquest thriller d’espies que bé hauria pogut signar John Le Carré. A l’any 2000, Joan Santley (Dench) és una encantadora àvia amb pinta de no haver trencat mai cap plat, però un bon dia és detinguda per l’MI5 acusada d’haver passat informació al KGB. La pel·lícula fa salts temporals entre l’interrogatori i el 1938, el moment en què Joan Stanley estudiava Física a Cambridge i es va enamorar d’un jove comunista.

I per últim, ja s’ha donat a conèixer la programació del BCN Film Fest, que comença dilluns de Pasqua. Podeu tafanejar entre les pel·lícules que es projectaran i agafar ja les entrades, tirades de preu: les sessions costen 2,90€ i n’hi ha fins i tot de gratuïtes.

Concerts. Dissabte 13 torna una nova edició del SoundEat, el festival que alimenta cos i ànima a ritme d’electrònica. Des de les 13h i fins a les 22h, al Parc del Fòrum, podreu degustar una àmplia oferta gastronòmica en les habituals foodtrucks i deixar-vos endur per la música d’Acid Arab, The Pilotwings, Shakti Alliance i LKGT.

Diumenge 14 a les 19h l’Auditori ret homenatge al gran compositor de cinema John Williams. La Film Symphony Orchestra serà l’encarregada de tocar temes de bandes sonores tan mítiques com Star Wars, Indiana Jones, E.T., El Patriota

Tornant de Setmana Santa, el dia de Sant Jordi teniu dues opcions musicals molt potents. La primera és el Sant Jordi Musical, que com cada any se celebra a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. A banda de la música en directe en 4 escenaris simultanis, també hi haurà signatura de discos, foodtrucks i sorpreses encara per descobrir. De les 12h del migdia i fins a les 20h del vespre podreu gaudir de molts dels grups i DJ’s que ho estan petant a casa nostra.

L’altre concert és el que el mateix dia 23 tindrà lloc a la Sala Apolo, on el Sindicat de Llogaters i la Plataforma d’Afectats per l’Hipoteca organitzen la 1a Festa per l’Habitatge. El món de l’activisme i el món de la cultura es donen la mà per una bona causa amb un programa ben eclèctic: a partir de les 19.30h hi actuaran Maria Arnal i Marcel Bagés, The Sey Sist, Lágrimas de Sangre i Za!

Activitats. Dissabte 13 d’abril, per engegar motors de cara a Sant Jordi, la Casa Amèrica de Barcelona organitza una ruta literària pel barri de Sarrià dedicada a Gabriel García Márquez. Durant l’itinerari es visitaran els racons que Gabo va freqüentar durant la seva estada a la ciutat comtal. El punt de trobada serà el Centre Cultural de la Casa Orlandai, a les 11h, i té un cost de 10€.

Aquest cap de setmana també podreu assistir al Van Van, el market que combina cultura, propostes creatives i streetfood organitzat a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. Les actuacions musicals aniran a càrrec de The Manilas, Maika Makovski i Pavvla (dissabte 13) i Carla i Joana Serrat (diumenge 14).

Les vacances són sinònim de temps lliure, i això vol dir que el podeu aprofitar anant a visitar algunes de les exposicions que trobareu en curs a Barcelona. Fins el dia 22 d’abril, l’últim dia de Setmana Santa, podeu anar a veure la mostra temporal que el MACBA ha dedicat a l’escultor Jaume Plensa. Plensa és un dels artistes catalans contemporanis més coneguts i cotitzats a nivell internacional i la seva obra es caracteritza per l’interès en la figura humana, les grans dimensions i el joc amb elements com les lletres o els números.

Una altra exposició que creiem que val la pena és la de Fundació MAPFRE sobre la fotògrafa Berenice Abbott. L’artista nord-americana colpeix per la seva capacitat de retratar els canvis que la societat americana va viure a durant la primera meitat del segle XX amb l’entrada de ple en la modernitat. Teniu temps de veure-la fins el 19 de maig.

Per acabar, durant la diada de Sant Jordi, a més de poder passejar entre parades de llibres i roses també podeu aprofitar per visitar edificis emblemàtics de Barcelona que fan jornada de portes obertes. Alguns dels espais que s’han adherit a aquesta iniciativa són l’Ajuntament de Barcelona, la Biblioteca de Catalunya, l’Ateneu Barcelonès o el Palau Güell.

Bon cap de setmana i bona Pasqua!

We also recommend you