En època d'exàmens la principal preocupació, la meta on volem arribar, són les (merescudes) vancances. Quan tenim al nostre davant apunts, seminaris, powerpoint i lectures vol dir que l'únic que ens separa del nostre objectiu és una llarga setmana d'exàmens... excepte si parlem del segon trimestre.
Definició de trimestre regular a ESCI-UPF: període de temps de 10 setmanes, aproximadament, format per: moodle test, seminaris, classes magistrals, diapositives o slides, exercicis extra, lectures, treballs en grup, exposicions orals, idiomes, exàmens i compte enrere fins les vacances.
Definició de segon trimestre del curs 2013-2014 a ESCI-UPF: període de temps, que sembla que no acabarà mai, format per tots els elements anteriors menys el compte enrere… perquè les vacances no arriben.
Parlem clar, quan estudiem pels exàmens finals tots estem pensant en les vacances: on aniré, què faré, què no faré, quin homenatge em donaré… però de sobte tornem a la realitat. Tenim davant nostre els apunts, els seminaris, els power point, les lectures, els exercicis extra i poc temps.
El període d’exàmens és bastant estressant. Surts de casa amb la idea que t’ho saps tot (o gairebé tot), però de sobte, t’arriba un whatsapp d’un amic dient: no entenc això! I curiosament sempre és sobre alguna cosa que no recordes i t’adones, que potser, no t’ho sabies tant com creies… Arribes a la universitat i tothom està repassant o preguntant als demés, escoltes coses que ni sabies que existien, fet que et fa entrar a l’examen amb més nervis encara.
Un cop surts de l’auditori pots fer més o menys bona cara, però ja t’has tret un examen de sobre. Els següents dies acostumen a ser iguals, menys l’últim. Quan surts del darrer examen hi ha una eufòria espectacular als passadissos. Saludes a tothom i desitges unes bones vacances… menys aquest trimestre, que desitges un bon dimarts perquè dimecres tornen a començar les classes.
Arriba dimecres i la gent fa cara de “no pot ser que tornem a estar aquí”. Però sí, allà estàvem, començant noves assignatures.
Un moment… tot té la seva part part positiva: aquest trimestre torna a ser un trimestre regular, i aquest cop amb compte enrere.
Aquest curs acadèmic, el professor del GNMI i cap de Qualitat, Jordi Puig, compleix 25 anys a ESCI-UPF. Per celebrar aquesta fita hem parlat amb ell sobre els canvis que ha viscut la universitat al llarg d'aquest temps.
Mercè Roca, cap d’estudis del GNMI, ha participat a la primera edició del Pint of Science que es va celebrar a mitjans de maig a Mataró, on va presentar els resultats de l’estudi sobre la moneda complementària REC.
Un any més, ESCI-UPF aposta per plasmar el curs acadèmic a través de la veu d’artistes plàstics que s’inspiren en la universitat per crear una estampa institucional. Enguany, l’artista encarregada de representar el curs 2022-2023 ha estat l’escocesa Jo Milne.
Leave a message