La setmana passada Karina Henao, responsable d’Alumni, va fer una xerrada online sobre habilitats directives, molt lligada amb l’anterior on va parlar de lideratge. La conferència estava oberta a tota la comunitat, però anava especialment dirigida als estudiants que són voluntaris al Programa d’acompanyament i que veuen reconeguda la seva implicació amb crèdits RAC.
Henao va fer una xerrada on va compartir les claus bàsiques per poder gestionar un equip. Va començar parlant de les variables que cal tenir en compte: a quin tipus d’empresa, quins valors té, de quins recursos es disposa, com són els integrants de l’equip, quines són les tasques i l’evolució del mateix manager.
Entre les habilitats directives d’un bon gestor, Karina Henao va destacar la planificació, la comunicació, la presa de decisions, saber delegar, resoldre problemes, motivar i saber gestionar el temps. També la flexibilitat i l’adaptació al canvi. I va posar l’accent en aspectes com l’atenció als detalls, estar al dia, reciclar-se, aprofitar les millores tecnològiques, fixar-se en la gent per liderar segons valors, la proactivitat, tenir un objectiu, organitzar-se segons què és important i què urgent, buscar el win-win, entendre i ser entès, buscar sinergies i mantenir-se actualitzat.
Així doncs, què són les habilitats directives? “Les competències que ha de tenir una persona per desenvolupar unes tasques que defineixen uns objectius i que du a terme un equip dins d’una organització”. I quina és la finalitat d’aquestes competències? Crear sinergies amb altres líders per influir positivament; atraure, retenir i desenvolupar el talent; crear valor i potenciar la competitivitat; liderar els canvis; i tenir un equip motivat.
Està clar que els alumnes tenen molt camí a recórrer abans no adquireixin aquestes habilitats que els facin ser els millors directius i directives.
La 3a edició de NetWork ESCI-UPF, celebrada el passat dijous 29 de maig, ha estat tot un èxit i ja es pot dir que ha batut rècords! L’edició d’enguany ha estat l’edició amb més participació, amb més de 150 alumnes assistents que van omplir el hall i la primera planta de la universitat buscant oportunitats per al seu futur professional.
El passat 21 de maig, part dels estudiants de segon del GNMI vam tenir l’oportunitat de visitar dues empreses clau situades a Valls, i apropar-nos així a la realitat del món professional. Aquesta experiència, que forma part de l’assignatura de Pràctiques, va ser possible gràcies a la Cambra de Comerç de Valls i del Career Service d’ESCI-UPF.
Els propers 19, 20 i 21 de maig es celebra el Pint of Science, el festival internacional de divulgació científica que transforma bars i espais quotidians en escenaris per al coneixement. Enguany, ESCI-UPF participarà com a entitat col·laboradora en l'esdeveniment que co-organitza la professora Mercè Roca a Mataró.
Leave a message