ESCI-UPF

Les habilitats d’un bon lideratge

  • 29/04/2021
  • 1 min reading time
Lideratge Karina Henao
Karina Henao va posar Rafa Nadal, Oprah Winfrey, J. F. Kennedy i Steve Jobs com a exemple de líders que han inspirat moltes persones més enllà del seu camp. / Imatge: presentació de Karina Heano per a ESCI-UPF

Karina Henao va conduir una xerrada sobre lideratge en el marc del programa d’acompanyament d’ESCI-UPF per donar a conèixer quines són les habilitats d’un líder i què cal tenir en compte per gestionar el talent propi i el dels demés.

Dilluns passat, Karina Henao va conduir una xerrada sobre lideratge en el marc del programa d’acompanyament d’ESCI-UPF. L’objectiu de la xerrada, oberta a tota la comunitat universitària, era donar a conèixer quines són les habilitats que permeten desenvolupar el rol de líder i què cal tenir en compte a l’hora de gestionar el talent propi i el dels demés.

A través d’alguns exemples, Henao va explicar que actualment la figura del líder va més enllà del càrrec o rol que desenvolupa una persona i que és la manera de ser i de relacionar-se amb la resta el què marca la diferència entre un líder i un cap. La coordinadora del programa d’acompanyament va destacar que una de les característiques més importants dels líders és l’actitud i que per desenvolupar un lideratge madur cal ser flexibles, dinàmics i receptius.

L’escolta activa i la capacitat per llegir allò que es diu i allò que s’amaga entre línies són també algunes de les habilitats que ha de practicar un bon líder, ja que d’aquesta manera podrà entendre què és el que està passant en el seu entorn i actuar en conseqüència. Henao va subratllar que la confiança i l’empoderament són dos ingredients necessaris per construir un entorn propici on totes les persones d’un equip se sentin còmodes i valorades, que sentin que formen part del projecte i que les seves tasques i aportacions són reconegudes.

En aquesta línia, Henao va explicar que les funcions d’un líder estan força alineades amb les funcions d’un coach. Com va dir, un líder és l’encarregat de buscar nous reptes per sortir de la zona de confort i fer avançar l’equip i també és aquell qui respon per l’equip quan les coses van malament i fa un pas enrere per posar en valor el grup quan les coses van bé.

Per tot això, va concloure que el més important és que un líder sigui capaç d’adaptar-se al ritme de cada persona del seu equip i que en conegui les limitacions i potencialitats. Només d’aquesta manera cadascú podrà donar el millor de si mateix.

We also recommend you