ESCI-UPF

Road Trip a Sabadell

Road Trip Cambra Sabadell
Els alumnes del GNMI en la seva visita a la Cambra de Comerç de Sabadell. / Foto: Cambra de Comerç de Sabadell

El passat divendres, un grup d'estudiants de tercer curs i quart del GNMI van tenir l'oportunitat de gaudir d'una jornada a Sabadell com a part de l'assignatura de pràctiques, on van poder visitar la Cambra de Comerç de Sabadell i dues empreses amb presència internacional, Coatresa i Gabarró.

La setmana passada, el Career Service d’ESCI-UPF va organitzar una sortida pels alumnes de 3r del GNMI per preparar-nos de cara a les pràctiques d’empresa, una sortida que alguns dels nostres companys que estan d’intercanvi ja van poder viure a finals del curs passat a Lleida.

La primera visita va ser a la Cambra de Comerç de Sabadell, on vam ser rebuts per Ramon Alberich,  president de la cambra; Joan Valls, director d’assessoria, promoció internacional i formació; i  Laura Rodríguez, cap d’assessoria internacional; que ens van fer una breu presentació sobre el  funcionament, l’estructura i l’organització de l’entitat.

Aquesta presentació va ser molt útil per entendre el tipus de perfil que les empreses busquen actualment. Es requereixen perfils competents en vendes internacionals, es valoren les habilitats digitals i el coneixement tècnic, així com les anomenades soft skills com l’empatia, la flexibilitat i la capacitat d’adaptació i d’aprenentatge.

Després de la presentació, vam visitar dues empreses familiars amb una gran presència  internacional: Coatresa i Gabarró. Allà vam observar de primera mà els sistemes logístics  que utilitzen i el dia a dia de les dues corporacions.

A Coatresa, la directora general, Ariadna Marín; i la responsable de recursos humans ens van explicar que el grup va néixer de la necessitat d’oferir un servei integral d’aplicació de recobriments  tècnics a un mercat industrial global i en expansió. Coatresa és una empresa líder a escala nacional i reconeguda al mercat europeu pel seu constant nivell de superació. La seva estratègia d’inversió en R+D i el seu contacte permanent amb el món industrial fan possible aquest lideratge. Ariadna  Marín va destacar que el seu objectiu principal és arribar a ser un referent mundial en  recobriments tècnics. Va informar que l’últim any havien aconseguit un 80% d’exportació, amb  un 40% fora de la UE.

A Gabarró, Trini Rodríguez, export manager, ens va donar la benvinguda i ens va explicar que són el distribuïdor de productes de fusta més important en l’àmbit nacional; amb una història que es remunta a  1907. L’empresa continua satisfent les necessitats dels seus clients gestionant els estocs en 75.000 m² a 7 magatzems arreu d’Espanya, oferint un servei àgil i immediat a tota la península. Després de repassar la història de Gabarró, se’ns va  remarcar la importància de les soft skills en la posició d’un export manager, una feina que requereix  empatia, paciència, adaptabilitat a la diversitat, resiliència, resolució i creativitat.

Finalment, als estudiants se’ns va proposar l’exercici de reflexionar sobre les nostres pròpies  habilitats en veu alta, una pràctica d’autoconeixement que serà especialment valuosa de cara a preparar-nos per a  les pràctiques que inciarem el tercer trimestre.

Va ser una visita enriquidora i educativa, que ens va proporcionar una perspectiva sobre el món empresarial i les seves complexitats, preparant-nos millor per afrontar els reptes futurs de la  nostra carrera.

We also recommend you