ESCI-UPF

Road Trip a Lleida

  • 05/05/2023
  • 1 min reading time
Road Trip Lleida
Instal·lacions d'Actelgroup. / Foto: Albert Font

El passat dijous 27 d’abril, un grup d’estudiants del segon curs del GNMI vàrem tenir l'oportunitat de poder gaudir d’una jornada a Lleida organitzada pel Career Service i el Consell General de Cambres de Catalunya, com a part de l’assignatura de pràctiques.

Un cop arribats, vam rebre la benvinguda de la Cambra de Comerç de Lleida, on Josep Ramon París, Secretari General de la Cambra de Lleida, i Vivian Medina, responsable de l’Àrea d’innovació i Transformació Digital, ens van fer una breu presentació del funcionament de la cambra i l’àrea territorial de Lleida.

Seguidament, vam poder gaudir de dues visites a empreses importants del territori on vam observar de primera mà els mètodes i sistemes logístics utilitzats i, al mateix temps, el dia a dia de dues corporacions que actuen en l’àmbit internacional.

Aquesta visita ens va brindar l’oportunitat de veure com els conceptes adquirits al llarg d’aquests dos cursos al GNMi podien ser aplicats al món laboral. A més, ens va permetre apropar-nos al teixit empresarial com a futurs professionals que esdevindrem.

Les dues empreses que vam tenir l’oportunitat de visitar són Técnicas Mecánicas Ilerdenses (TMI) i ActelGrup.

TMI és una empresa del sector industrial fundada l’any 2000 que es dedica a la fabricació de maquinària d’ensacat, paletitzat i enfardat. Compta amb un total de 110 treballadors i les seves exportacions representen més del 70% de les seves vendes en un total de 25 països.

Mentre fèiem la visita vàrem tenir l’ocasió de fer preguntes, i una de les que van sorgir va ser la de quin era el país més difícil a l’hora de negociar i per què. Amablement, ens van explicar que els països de l’Orient Mitjà presenten més dificultats donat que el seu sistema de negociació és molt diferent de l’europeu perquè tenen una cultura de regateig molt arrelada.

ActelGrup és una cooperativa de segon grau fundada l’any 1980 i especialitzada en el sector agroalimentari: treballa amb fruita, cereals, oli i subministraments per a tot tipus de cultius. La corporació compta amb més de 430 treballadors i més de 7.000 famílies implicades.

ActelGrup ens va acollir en el seu Centre Logístic ubicat a Térmens, on a través d’una visita guiada vam poder experimentar tot el procés des que entra la fruita acabada de collir fins que surt llesta per vendre-la als consumidors. Durant la temporada d’estiu, en plena campanya de la fruita, el nombre de treballadors en el Centre Logístic s’arriba a triplicar.

Va ser una visita molt enriquidora, sobretot tenint en compte la proximitat de les pràctiques, la qual cosa ens suposa un avenç al que viurem en la nostra formació empresarial abans d’entrar per complet al món laboral.

 


Jan Fernandez, estudiant de 2n del GNMI
Albert Font, estudiant de 2n del GNMI
Asier Lechuga, estudiant de 2n del GNMI

We also recommend you