ESCI-UPF

Nacho Dualde, in memoriam

  • 11/10/2022
  • 2 mins reading time
Nacho Dualde in memoriam
Foto: Martí Nogués (ESCI-UPF)

Dijous passat ESCI-UPF va celebrar un acte d’homenatge en memòria de Nacho Dualde, segon gerent de la institució que ens va deixar el passat 13 de desembre. L’acte va aplegar familiars, amics, companys i coneguts que van coincidir amb el Nacho al llarg de la seva trajectòria personal i professional.

Albert Carreras, director d’ESCI-UPF va ser l’encarregat d’obrir l’acte en record a la figura de Nacho Dualde i va lloar tant els seus valors com la seva tasca al capdavant de la gerència d’ESCI-UPF durant tretze anys.

A continuació, va arribar el torn dels parlaments de tres persones vinculades al projecte d’ESCI-UPF i amb qui el Nacho tenia una estreta relació: Carlos Jiménez, amic i professor de la institució; Antoni Rovira, primer gerent i impulsor d’ESCI; i Montse Escofet, alumni de la primera promoció del GSCI i mare de la Cinta i l’Abril Dualde.

Carlos Jiménez va parlar del Nacho des de dues vessants: la faceta d’amic i la faceta de cap i company de feina. Jiménez va dir que com a amic era entranyable i transparent, a més d’un cinèfil empedreït. Com a cap, tendia a evitar el conflicte segurament per la passió i l’estima que posava en tot el que passava a ESCI-UPF.

Antoni Rovira va recordar com va conèixer al Nacho quan tot just començava a arrencar el projecte d’ESCI-UPF (va ser el primer en matricular-se al GSCI) i, després, quan va superar amb escreix el procés de selecció per ocupar la posició de gerent en el moment en què Rovira va deixar el càrrec. D’altra banda, també va remarcar les seves dots comunicatives, la seva proximitat i la seva gran devoció per la família.

Montse Escofet va recordar els moments de la vida compartida al costat del Nacho, així com alguns dels trets que més el caracteritzaven: la confiança en els altres, l’empatia, l’empenta i l’espontaneïtat. Al final del seu discurs va donar les gràcies pel temps compartit que, indubtablement, va ser massa breu.

Tot seguit, Albert Carreras va presentar la creació de les beques Nacho Dualde al talent, un reconeixement per als estudiants amb el millor expedient de tots els cursos del GNMI en honor a l’impuls del programa de beques i la dedicació que sempre va mostrar Nacho Dualde durant els seus anys de gerent.

Al final de l’acte, Cinta i Abril Dualde van rebre, de mans del rector de la UPF, Oriol Amat, el guardó d’honor que el patronat d’ESCI va decidir atorgar a títol pòstum a Nacho Dualde. El guardó ha estat dissenyat per l’estudi Oiko Design, que treballa amb materials reciclats i fa una aposta ferma per l’economia circular, i és un homenatge al Ginkgo biloba, que ocupa un lloc privilegiat a la història de la nostra institució.

A la cloenda de l’acte, el rector Oriol Amat va compartir amb els assistents l’origen del seu vincle amb Nacho Dualde, que es remuntava a abans d’haver estat professor a la primera promoció del GSCI. Va definir-lo una persona irrepetible, que havia superat amb nota la difícil tasca d’agafar el relleu d’Antoni Rovira com a gerent d’ESCI-UPF i que havia deixat empremta, dins i fora de la institució.

Ara que ja han passat uns mesos, i que el dolor de la pèrdua es comença a fer més suportable, des d’ESCI-UPF només podem agrair la dedicació, l’entusiasme i l’energia que el Nacho ens va regalar durant tots aquests anys.

Gràcies per tot, et recordarem sempre.

We also recommend you