ESCI-UPF

Els alumni expliquen…

El conflicte entre Ucraïna i Rússia

  • 24/02/2022
  • 1 min reading time

L’alumni del GNMI i becari de l’ICEX, Victor Notivol, va començar l’any treballant a Kíev, a l'Ambaixada d'Espanya a Ucraïna, però degut al conflicte amb Rússia ha hagut de marxar del país. En aquesta entrevista explica com s’ha viscut la situació des de dins.

Victor Notivol és del barri del Clot de tota la vida, és un apassionat del rugbi i es va graduar del GNMI el 2020, en plena pandèmia. També en plena pandèmia va començar el seu recorregut com a becari de l’ICEX. Després d’un any fent un MBA a Madrid i unes quantes variants de COVID-19, finalment va arribar un dels moments més esperats del programa: les pràctiques en una de les OFECOMES, les oficines econòmiques i comercials d’Espanya a l’exterior.

La destinació que li va ser assignada va ser l’Ambaixada d’Espanya a Ucraïna. Segurament, el seu domini del rus hi va tenir alguna cosa a veure. I és que Notivol va triar aquesta llengua com a quart idioma durant el grau i va fer un intercanvi a la Lomonosov State University, a Moscou. Així doncs, el 8 de gener va fer les maletes per marxar cap a Ucraïna quan la situació amb el seu país veí, la Federació Russa, ja començava a tensionar-se.

El seu dia a dia a l’ambaixada es va veure trastocat i, poc després d’un mes, el 13 de febrer, el van haver d’enviar de nou cap a casa: la situació es complicava. Però d’on ve aquesta tensió? Com ell mateix explica a un article per a The Political Room, l’origen de la (mala) relació entre Ucraïna i Rússia cal anar-la a buscar al final de la Guerra Freda i, especialment a la Guerra al Donbass del 2014.

Per ara, Victor Notivol segueix treballant per a l’ambaixada de Kíev des de Barcelona. Amb tot, està a l’espera de veure com evolucionen els esdeveniments per saber si podrà tornar a la capital d’Ucraïna o si, per contra, el destinaran a una OFECOME d’una altra ambaixada.

En aquesta entrevista per a ESCIUPFNews, Notivol dona la seva opinió sobre les causes del conflicte i els objectius que persegueix Rússia, explica breument com ha viscut la confrontació en primera persona i parla tant del seu pas pel GNMI com dels seus plans de futur.

We also recommend you