ESCI-UPF

Aquest mapa no mostra les bases militars de l’OTAN al voltant de Rússia

OTAN
Foto: Pixabay (Clker-Free-Vector-Images)

Verificat consulta al professor del GNMI, Pelayo Corella, per desmentir la informació continguda en un mapa viralitzat a xarxes durant els últims dies amb les suposades bases militars de l'OTAN al món.

En els darrers dies, arran de l’escalada de tensió entre Rússia i Ucraïna, s’ha viralitzat a les xarxes socials un mapa que marca amb el segell de l’OTAN (Organització del Tractat de l’Atlàntic Nord) desenes de punts on suposadament hi ha bases de l’OTAN a països que envolten Rússia.

És ENGANYÓS. El mapa interactiu enviat pel gabinet de premsa de la mateixa OTAN a Verificat mostra les bases que té l’OTAN als seus estats membres i no concorden amb les que es veuen a la imatge viral. Els experts consultats per Verificat confirmen també que el que apareix al mapa no són “en cap cas bases de l’OTAN”. Tot i això, el mapa s’acosta al que seria una representació de les bases nord-americanes a la zona, encara que és molt inexacte perquè mostra bases a països com Taiwan o Kazakhstan, on no hi ha presència nord-americana. Encara que la imatge no mostra les bases de l’OTAN com a tal, els Estats Units en són un dels principals membres.

 

Continua llegint →

We also recommend you