ESCI-UPF

Els alumni expliquen…

El conflicte tigrinya a Etiòpia

  • 17/02/2022
  • 1 min reading time

L’alumni del GNMI Jordi Reo va treballar a Etiòpia per a la Unió Africana. En aquesta entrevista comenta l’actualitat del país africà, que fa més d’un any viu que una guerra civil que ha deixat més de 9 milions de damnificats. Qui millor que ell per explicar-nos què està passant?

Jordi Reo és originari de Guinea Equatorial i, quan va graduar-se del GNMI el 2014, tenia clar que volia anar a viure una temporada a l’Àfrica. Després de treballar en el sector privat com a export, va trobar la oportunitat que esperava: anar a treballar a Etiòpia, a la Unió Africana (UA), com a Program Assistant a la Divisió de Joventut de l’organització.

Va estar-se a la UA des de mitjans del 2019 fins a finals de 2020 (la pandèmia el va agafar a Addis Abeba) i després va decidir marxar a viure a Londres, on encara hi és. Actualment està cursant un màster online per la UNED en Unió Europea amb l’especialitat en Econòmiques i Polítiques i s’està preparant unes oposicions per entrar al cos diplomàtic.

Per si tot això no fos prou, també està treballant com a consultor temporal de traducció per a la Unió Africana. I, com que no li agrada parar quiet, paral·lelament té pensat arrencar un projecte d’emprenedoria que es basa en impulsar programes de voluntariat amb una mirada afrocèntrica que permetin conèixer i cobrir les necessitats de les comunitats locals.

En el temps que Reo ha estat fora d’Etiòpia, el país ha viscut moments convulsos. Fa més d’un any que el govern central i la regió de Tigre estan enfrontats en un conflicte civil que, al seu pas, ha provocat una greu crisi humanitària. Per sort, aquest mateix mes de febrer, la ONU ha anunciat que la via cap a la resolució del conflicte està més a prop.

En aquesta entrevista l’alumni explica com va ser la seva experiència a la Unió Africana i quin és l’origen del conflicte etíop. A més, comparteix els seus reptes de futur i dona alguns consells als actuals alumnes del GNMI per treure el màxim profit del grau.

We also recommend you