ESCI-UPF

Oriol Amat, nou rector de la UPF

  • 14/05/2021
  • 1 min reading time
Oriol Amat
Oriol Amat, nou rector de la Universitat Pompeu Fabra.

Després de les votacions electròniques dutes a terme entre el 3 i el 5 de maig, els resultats han donat com a nou rector de la UPF a Oriol Amat en substitució de qui ha ostentat el càrrec els darrers vuit anys, Jaume Casals.

La Junta Electoral ha proclamat Oriol Amat com a candidat electe i està previst que el dia 21 d’aquest mateix mes se celebri l’acte de presa de possessió. 

Llicenciat i doctorat en Ciències Econòmiques per la UAB, també té la llicenciatura d’ADE i MBA d’ESADE, així com l’International Teachers Programme de la Stockholm School of Economics.

Està vinculat a la UPF des de 1992 on ha exercit com vicerector d’Economia, Sistemes d’Informació i Serveis, director del departament d’Economia i Empresa, i degà de la Barcelona School of Management. A més, des de 2001, és catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat.

També és degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, membre del consell assessor de la Cambra de Comerç de Barcelona, de PIMEC i del Foro Académico de Finanzas Sostenibles de España.

Les seves línies de recerca analitzen els factors d’èxit de les organitzacions i els aspectes ètics de les finances. És autor de diverses publicacions científiques, ha dirigit tesis doctorals i és autor de llibres de comptabilitat i finances traduïts a diversos idiomes.

A ESCI-UPF se’l recorda pels anys de docència al Grau Superior en Comerç Internacional on va impartir l’assignatura “Comptabilitat de costos” amb Pilar Soldevila durant els cursos acadèmics que van del 1996 al 2000.

We also recommend you