ESCI-UPF

La recuperació econòmica i les possibilitats dels joves

  • 30/04/2021
  • 1 min reading time
Recuperació joves Carreras
Foto: PxHere (Mohamed Hassan)

En un article publicat al diari ARA, el director d’ESCI-UPF, Albert Carreras, es pregunta sobre les perspectives de recuperació econòmica i les possibilitats que ofereixen als joves. Segons la major part de les previsions, i sempre en funció dels ritmes de vacunació, es calcula que entre el 2022 i el 2023 es podrà reprendre l’activitat econòmica. Amb tot, Carreras afirma que “no hi haurà un retorn a la normalitat que coneixíem abans de la pandèmia” i afegeix que “no és clar que en sortim més competitius”.

D’altra banda, el director d’ESCI-UPF explica que, un cop l’economia es comenci a recuperar, caldrà fer un “esforç per pagar la factura de la lluita contra la pandèmia”. Aquest fet molt probablement es traduirà en un augment de l’atur i de la devaluació salarial, i els joves seran el col·lectiu que en sortirà més perjudicat.

Per a fer-hi front, Carreras diu que caldrà buscar noves oportunitats en camps en auge com la digitalització i la sostenibilitat mediambiental, millorar la qualificació i l’oferta formativa i no perdre el tarannà emprenedor. De fet, impulsar la formació és un dels aspectes que el director d’ESCI-UPF considera més rellevants, especialment la formació professional, que no s’ha de restringir només als joves, sinó fer-la extensiva a persones de totes les franges d’edat. Apostar clarament en aquest sentit, diu, és la manera més fàcil “que tothom pugui treballar i guanyar-se la vida satisfactòriament”.

We also recommend you