La recuperació econòmica i les possibilitats dels joves
30/04/2021
1 min reading time
En un article publicat al diari ARA, el director d’ESCI-UPF, Albert Carreras, es pregunta sobre les perspectives de recuperació econòmica i les possibilitats que ofereixen als joves. Segons la major part de les previsions, i sempre en funció dels ritmes de vacunació, es calcula que entre el 2022 i el 2023 es podrà reprendre l’activitat econòmica. Amb tot, Carreras afirma que “no hi haurà un retorn a la normalitat que coneixíem abans de la pandèmia” i afegeix que “no és clar que en sortim més competitius”.
D’altra banda, el director d’ESCI-UPF explica que, un cop l’economia es comenci a recuperar, caldrà fer un “esforç per pagar la factura de la lluita contra la pandèmia”. Aquest fet molt probablement es traduirà en un augment de l’atur i de la devaluació salarial, i els joves seran el col·lectiu que en sortirà més perjudicat.
Per a fer-hi front, Carreras diu que caldrà buscar noves oportunitats en camps en auge com la digitalització i la sostenibilitat mediambiental, millorar la qualificació i l’oferta formativa i no perdre el tarannà emprenedor. De fet, impulsar la formació és un dels aspectes que el director d’ESCI-UPF considera més rellevants, especialment la formació professional, que no s’ha de restringir només als joves, sinó fer-la extensiva a persones de totes les franges d’edat. Apostar clarament en aquest sentit, diu, és la manera més fàcil “que tothom pugui treballar i guanyar-se la vida satisfactòriament”.
Aquest curs acadèmic, el professor del GNMI i cap de Qualitat, Jordi Puig, compleix 25 anys a ESCI-UPF. Per celebrar aquesta fita hem parlat amb ell sobre els canvis que ha viscut la universitat al llarg d'aquest temps.
Esta semana, el profesor Joan Ribas ha organizado una nueva charla para los alumnos de Macroeconomía con tres profesionales, Míriam Feu (Càritas Barcelona), Judit Montoriol (CaixaBank Research) y Ramon Xifré (exasesor de la OEPG), para hablar de cómo la macroeconomía afecta a la productividad, la vivienda y la pobreza.
Mercè Roca, cap d’estudis del GNMI, ha participat a la primera edició del Pint of Science que es va celebrar a mitjans de maig a Mataró, on va presentar els resultats de l’estudi sobre la moneda complementària REC.
Leave a message