La recuperació econòmica i les possibilitats dels joves
30/04/2021
1 min reading time
Foto: PxHere (Mohamed Hassan)
En un article publicat al diari ARA, el director d’ESCI-UPF, Albert Carreras, es pregunta sobre les perspectives de recuperació econòmica i les possibilitats que ofereixen als joves. Segons la major part de les previsions, i sempre en funció dels ritmes de vacunació, es calcula que entre el 2022 i el 2023 es podrà reprendre l’activitat econòmica. Amb tot, Carreras afirma que “no hi haurà un retorn a la normalitat que coneixíem abans de la pandèmia” i afegeix que “no és clar que en sortim més competitius”.
D’altra banda, el director d’ESCI-UPF explica que, un cop l’economia es comenci a recuperar, caldrà fer un “esforç per pagar la factura de la lluita contra la pandèmia”. Aquest fet molt probablement es traduirà en un augment de l’atur i de la devaluació salarial, i els joves seran el col·lectiu que en sortirà més perjudicat.
Per a fer-hi front, Carreras diu que caldrà buscar noves oportunitats en camps en auge com la digitalització i la sostenibilitat mediambiental, millorar la qualificació i l’oferta formativa i no perdre el tarannà emprenedor. De fet, impulsar la formació és un dels aspectes que el director d’ESCI-UPF considera més rellevants, especialment la formació professional, que no s’ha de restringir només als joves, sinó fer-la extensiva a persones de totes les franges d’edat. Apostar clarament en aquest sentit, diu, és la manera més fàcil “que tothom pugui treballar i guanyar-se la vida satisfactòriament”.
As a proof to its commitment to higher education and societal transformation, ESCI-UPF is delighted to host the HUMANE Annual Conference 2023. This year, the event is taking place for the first time in partnership with the European University Association (EUA), and it is entitled "Leading Together: Academic Leaders and Professional Service Leaders Addressing Global Societal Challenges."
Ahir a la tarda, ESCI-UPF va acollir la taula rodona “La Intel·ligència Artificial, a examen” per abordar els reptes, riscos i oportunitats d’una eina que, des de fa uns mesos, està en boca de tothom.
El professor d’Economia i globalització del GNMI, Joan Ribas, repassa alguns dels temes candents d’aquest hivern a nivell econòmic. En l’últim article de la sèrie, aborda el debat sobre el futur de la globalització.
Leave a message