ESCI-UPF

Carta d’agraïment del gerent d’ESCI-UPF

Carta ESCI-UPF Nacho Dualde
Nacho Dualde, gerent d'ESCI-UPF. / Foto: Arxiu ESCI-UPF

Nacho Dualde, gerent d’ESCI-UPF, escriu una carta per agrair a la comunitat de la institució que representa la feina feta durant el confinament, l’esforç i el compromís.

Portem ja més d’un any des que es va declarar l’estat d’alarma i volia aprofitar per fer una mica de balanç de com la comunitat d’ESCI-UPF hem fet front al repte que ha suposat per als i les alumnes, així com per al professorat i per a tot el personal de la nostra institució.

El nostre objectiu ha estat des del primer moment ser àgils i ràpids en les respostes que hem pogut donar. Passar de la nit al dia a la docència virtual ha estat un repte enorme, tant per als estudiants com per al professorat, així com per als equips de TIC, comunicació, carreres, gestió acadèmica, relacions internacionals, etc.

Sempre que les autoritats ho han permès, i aprofitant que tenim un edifici amb la grandària suficient en relació als alumnes matriculats, hem utilitzat al màxim les finestres de presencialitat que s’han donat durant aquest últim any.

Sé que la part més dura ha estat, i segueix sent, la que suporten els estudiants. La formació universitària de grau està pensada i dissenyada per a ser presencial, més en el nostre cas i el de la UPF. És aquesta presencialitat la que acaba definint la transformació que experimenteu durant els anys que esteu amb nosaltres. I, tot i que, tant vosaltres com tot l’equip d’ESCI-UPF ens hem esforçat al màxim, és obvi que el rendiment acadèmic s’ha vist afectat.

Però volia aprofitar aquest article per fer un reconeixement explícit als diferents departaments d’ESCI-UPF que s’han vist sotmesos a una càrrega de treball excepcional i a la qual han respost d’una manera increïble.

Començaré amb l’equip de TIC, on els reptes han estat tants i tan diversos que podria dedicar un únic article per parlar d’ells. De forma resumida, diré que la seva entrega i el seu suport han estat fonamentals perquè la docència virtual es dugués a terme d’una forma més que satisfactòria i perquè el nostre professorat pogués realitzar tant les classes com les avaluacions corresponents.

El Career Service aquests últims mesos ha tingut el repte de tancar més de 180 convenis de pràctiques curriculars, atès que una gran part dels alumnes actualment a quart no van poder fer les pràctiques el curs passat com a conseqüència de l’estat d’alarma i el confinament total. La Dra. Rosa Colomé i el seu equip format per Mireia Vera i Xavier Vives, amb el suport de Karina Henao d’Alumni, ho han donat tot i el resultat és que tots els alumnes que havien de fer les pràctiques curriculars, a excepció de tres que han optat per fer-les l’any vinent, estan ja treballant en les diferents empreses que han seguit apostant pels nostres alumnes.

De la mateixa manera, la tasca comunicativa ha estat ingent. En un any on no hi ha hagut Saló de l’Ensenyament i el contacte exterior ha estat clarament limitat, mantenir ESCI-UPF com un referent on estudiar i projectar la imatge de la institució no ha estat fàcil. I amb ESCI-UPF News tenim una finestra al món amb la que tothom hauríem d’intentar col·laborar.

Finalment, vull agrair a tots els nostres coordinadors acadèmics, caps d’estudis i al personal de gestió acadèmica. Sense ells, sense la seva entrega i coordinació, res d’això hagués estat possible. Com a gerent i com alumni de la primera promoció, només puc dir que és un orgull i un honor treballar en una institució com ESCI-UPF, amb un equip humà tan compromès i identificat amb els nostres valors.

We also recommend you