Ahir va arrencar el curs introductori per als estudiants d’ESCI-UPF que comencen a fer els seus primers passos al món universitari. En el cas del BDBI, els estudiants de primer han tingut l’oportunitat de començar a veure en què consisteix la Bioinformàtica de la mà dels alumni Irene Acero, Ferriol Calvet i Alexis Molina; i dels alumnes de cursos superiors Sergi Cervilla, Chensheng Li, Laura Roca, Laura Serra i Anne Torrentó, que no fa tant ocupaven el seu mateix lloc.
L’objectiu d’aquestes primeres sessions és que els nous estudiants coneguin les bases d’aquesta disciplina, fer que entrin en contacte amb algunes de les eines més útils que els acompanyaran al llarg de la carrera i començar-se a familiaritzar amb el món de la programació. Per això, una de les tasques més importants del curs introductori és la posada a punt dels ordinadors dels alumnes perquè puguin començar el nou curs sense problemes.
Durant aquests dies, els estudiants tindran una primera presa de contacte amb Linux, el sistema operatiu sobre el què treballen la majoria de programes que es fan servir en bioinformàtica, i coneixeran els fonaments de la programació amb el llenguatge Python, entre d’altres.
El curs introductori, a més, és el primer contacte que els alumnes tenen amb la universitat després de la matrícula i també serveix perquè puguin resoldre els dubtes que sorgeixen durant els primers dies i començar a conèixer-se amb els que seran els seus companys d’estudis.
Aquest curs acadèmic, el professor del GNMI i cap de Qualitat, Jordi Puig, compleix 25 anys a ESCI-UPF. Per celebrar aquesta fita hem parlat amb ell sobre els canvis que ha viscut la universitat al llarg d'aquest temps.
Mercè Roca, cap d’estudis del GNMI, ha participat a la primera edició del Pint of Science que es va celebrar a mitjans de maig a Mataró, on va presentar els resultats de l’estudi sobre la moneda complementària REC.
Leave a message