ESCI-UPF

Comiat als graduats del BDBI

  • 20/07/2020
  • 3 mins reading time
Acte comiat BDBI
Acte de comiat als alumnes del Grau en Bioinformàtica

El 17 de juliol, al migdia, els alumnes de 3r del Grau en Bioinformàtica van assistir a un acte de comiat que va organitzar ESCI-UPF. Encara que la COVID-19 no ha permès acabar el curs de la manera desitjada, la institució va voler regalar aquest comiat online als recent graduats.

El passat divendres, els encara alumnes del Grau en Bioinformàtica van assistir al comiat online que va organitzar ESCI-UPF amb motiu de la finalització dels seus estudis. La COVID-19 ha fet que aquest curs acadèmic 2019-20 hagi estat atípic en molts sentits. Malauradament encara no se sap quan es podrà celebrar la graduació, però ESCI-UPF va voler regalar als estudiants que han acabat la seva estada a la universitat un petit acte de celebració de final de grau.

L’acte va començar amb l’emissió d’un vídeo institucional on Albert Carreras, director d’ESCI-UPF; Nacho Dualde, gerent; Hafid Laayouni, cap d’estudis del BDBI; i Marta Segura, cap d’estudis del GNMI donen un missatge als graduats: esteu formats, ara cal que us inseriu al món laboral sense oblidar el vostre impacte en la societat. 

Acte seguit, va parlar el Dr. Hafid Laayouni, cap d’estudis del BDBI, que va dir als futurs alumni que surten d’ESCI-UPF amb una maleta plena d’esforç, de capacitat de superació, de records (amb companys, professors i personal) i, evidentment, amb coneixements i eines. També els va recordar que ara és hora d’emprendre un nou viatge, sense límits ni barreres. Després va agafar el torn de paraula el Dr. Ferran Sanz, vicepresident de Bioinformatics Barcelona (BIB) que va explicar la importància d’aquesta institució en el disseny de continguts del grau.

El Dr. Ferran Sanz també va ser l’encarregat de donar els premis als millors Treballs de Final de Grau de la 2a promoció del Grau en Bioinformàtica i que, donada l’excel·lent qualitat dels treballs, s’han atorgat a 2 alumnes en cada categoria:

Irene Acero i Alexis Molina comparteixen el 3r premi amb una dotació de 750€. La Irene va fer les pràctiques a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge i l’Alexis al Barcelona Supercomputing Center

La Marta Ibáñez i l’Andrea Nieto tenen el 2n premi dotat amb 1000€. La primera va fer les pràctiques a la Universitat de Cambridge i la segona a l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras.

I el 1r premi dotat amb 1250€ va recaure en Paula Balsells i Ferriol Calvet. Tots dos van fer les pràctiques a l’European Bioinformatics Institute

Tots ells es van connectar en directe per agrair els premis i el recolzament rebut per part dels tutors als centres de recerca, professors, companys de classe i de laboratori, familiars i amics.

L’acte va continuar amb el parlament del gerent d’ESCI-UPF, el Sr. Nacho Dualde, que va donar l’enhorabona a tots els graduats i graduades. I finalment va parlar el director d’ESCI-UPF, el Dr. Albert Carreras, que va destacar la importància de la Bioinformàtica, la satisfacció d’ESCI-UPF d’oferir un grau com aquest i el progrés “sorprenent i espectacular” de tots els alumnes. 

Com a tancament de l’acte, es va projectar un segon vídeo, també realitzat per Allegra Films, molt més informal i que recull imatges que els mateixos estudiants van cedir. El vídeo mostra com han estat els seus 3 anys d’estudis a ESCI-UPF, amb hores d’estudi, però també festes i sopars, sortides, viatges, etc. I amb un missatge de força i il·lusió pel camí que tenen per davant.

Albert Carreras va tancar l’acte recordant-los que “Teniu la sort i l’oportunitat de ser en un camp que està en fase d’explosió, de revolució. Estigueu orgullosos del què heu fet i sigueu valents”. També els va animar a què no es desvinculin de la universitat, ja que com a 2a promoció estan creant ja una comunitat d’alumni.

Va ser una celebració curta, però ESCI-UPF no va voler deixar passar l’ocasió de reunir els estudiants d’aquest grau, la segona promoció del BDBI, per acomiadar-los de la manera més personal possible i desitjar-los el millor en el seu futur professional. Molta sort i molt èxit.

We also recommend you