LCA4Climate

Tips Sostenibles

4 idees senzilles per viure un estiu sostenible

  • 17/06/2020
  • 1 min reading time
4 idees senzilles per viure un estiu sostenible
Foto: Pexels (Ylanite Koppens)

L’estiu ja arriba amb les seves begudes refrescants per a combatre la calor, cremes solars, complements indispensables com les ulleres de sol o sopars a la fresca. Moltes d’aquestes activitats tenen conseqüències negatives en el medi ambient, però la bona notícia és que hi ha una alternativa sostenible.

Per a viure l’estiu al màxim, sense oblidar-nos del planeta, hi ha quatre idees senzilles que t’ajudaran a gaudir d’una temporada estival més sostenible:

1. Porta ampolles d’aigua reutilitzables

Amb la calor de l’estiu, és important mantenir-se hidratat, però això no té per què significar utilitzar ampolles d’aigua de plàstic d’un sol ús. Segons l’ONU, cada minut es compren un milió d’ampolles de plàstic. Gairebé el 70% o més acaben al medi ambient o als abocadors i més de 13 milions arriben al mar cada any, perjudicant la vida marina. A més, la producció de plàstic també es basa en l’ús de combustibles fòssils i produeix grans emissions de gasos d’efecte hivernacle. Amb aquestes dades, queda clar que el més sostenible és portar la nostra pròpia ampolla reutilitzable.

2. Utilitza cremes solars biodegradables

A l’hora d’escollir la protecció solar per aquest estiu, cal optar per una opció que ens protegeixi tant a nosaltres com al medi ambient, és a dir, una opció més sostenible. La ciència ha demostrat que alguns dels components químics que porten les cremes solars tenen efectes nocius pels ecosistemes marins, especialment pels coralls i tots els organismes aquàtics que en depenen. Per tant, per tal d’afavorir la conservació del medi marí sense deixar de protegir-nos contra el sol podem optar per les cremes solars biodegradables, que no tenen en la seva composició cap producte químic nociu i només inclouen productes biodegradables.

3. Llueix les teves ulleres de sol sostenibles

Per a la fabricació d’ulleres de sol, habitualment s’utilitza el plàstic, però ja podem trobar al mercat solucions més sostenibles fabricades amb materials com la fusta o el plàstic reciclat, que suposen una alternativa més ecològica. I no només el material és important, tenir en compte on es produeixen les coses que comprem i escollir opcions de proximitat contribueix a aconseguir i fomentar un comerç més just i sostenible.

4. Prepara sopars vegetarians

L’estiu és el moment perfecte per convidar als amics o la família a sopar. El menú, per ser el més sostenible possible, ha d’incloure verdures i fruites de proximitat i de temporada per contribuir al desenvolupament rural integrat al territori des del punt de vista ambiental, econòmic i social, i afavorir la vinculació entre els àmbits rural i urbà i els de producció i consum. A més de reduir la contaminació derivada del transport.

Aquests són només alguns dels canvis que podem incloure a les nostres rutines estivals per a contribuir a la sostenibilitat. Quines són les teves recomanacions?

We also recommend you