ESCI-UPF

Decideix el teu futur: perfils professionals del GNMI

perfils professionals GNMI
Foto: Arxiu ESCI-UPF

A partir de tercer curs del GNMI s’obren les portes de l’optativitat, aquelles que us permetran triar estudiar allò que més us agrada. Aquest és un molt bon moment per començar a pensar en què voleu fer al sortir d’ESCI-UPF.

Cada any, al principi del tercer trimestre, els alumnes de segon del Grau en Negocis i Màrqueting Internacionals reben una xerrada on se’ls presenten els camins que podran emprendre a partir del curs vinent. L’optativitat en aquest grau està pensada per tal que els alumnes puguin començar a definir com volen que sigui el seu futur laboral. Degut a l’estat d’alarma decretat per l’Estat, aquest any la xerrada s’ha fet de manera telemàtica i ha estat conduïda per la cap d’estudis del GNMI, Marta Segura.

El primer que s’ha d’entendre és que tots els alumnes obtindran el títol de graduats en Negocis i Màrqueting Internacionals, per tant, el fet de triar una especialització a tercer no elimina l’altra branca. És a dir que, tot i escollir un dels dos perfils (Màrqueting o Negocis), hauran de fer també assignatures de l’altra àrea d’estudi. D’aquesta manera, hauran de triar 7 assignatures optatives del perfil escollit i 5 assignatures de l’altre per tal de tenir una formació completa.

A qualsevol de les dues àrees, els alumnes es formaran i adquiriran uns coneixements que els preparen per treballar en una empresa internacional.

Negocis

Dins de la branca de negocis, els alumnes poden especialitzar-se en: Negocis Internacionals a l’Àsia, Negocis Internacionals a Europa i Negocis Internacionals al Món.

Els alumnes que escullin aquesta opció es decanten cap a un món laboral dins el context de l’empresa que els ofereix tant posicions de l’àmbit estratègic, com posicions més centrades en l’operativa internacional.

Els alumnes potenciaran la seva capacitat de decisió en el món empresarial i també incorporaran els condicionants econòmics, socials, culturals i polítics en l’anàlisi estratègica.

Màrqueting

La branca de màrqueting ofereix dos perfils ben diferenciats: el que és pròpiament Màrqueting i el d’Investigació de mercats.

L’especialització en Màrqueting posa els alumnes en contacte amb una vessant més estratègica, on aprendran a donar resposta a les necessitats dels consumidors des de l’entorn que els ofereix l’empresa.

L’especialització en Investigació de mercats proporciona als alumnes un perfil més analític que els permetrà interpretar la informació i les dades del mercat.

La cap d’estudis també ha mencionat que, en la seva voluntat de donar resposta a les necessitats del mercat i del teixit empresarial, el GNMI ha incorporat l’àrab com a nou idioma i també assignatures de 2 ECTS que ajudaran aquells alumnes que fan una estada a l’estranger (sigui en el marc del programa Erasmus o el programa d’intercanvi interuniversitari) a quadrar el nombre de crèdits requerits per a l’obtenció del grau.

Marta Segura ha acabat la presentació dels diferents perfils animant als alumnes de segon que parlin amb els seus tutors per a què els ajudin i els assessorin, que pensin què els agrada i a què es volen dedicar per poder triar les assignatures que més els encaixen i de les que treuran més profit per al seu futur professional.

We also recommend you